A-
A+

Sagström med i topp – fyra slag från segern

Madelene Sagström. Arkivbild.
Madelene Sagström. Arkivbild.
GolfTT

Madelene Sagström har kanonläge inför den avslutande rundan på LPGA-tourtävlingen i Michigan. Svenskan är fyra slag bakom ledande amerikanskan Nelly Kordas.

Annons

Annons

Sagström spelade strålande golf under lördagen och gick runt på 65, slag tack vare sju birdies och inte en enda bogey. Hon ligger ensam trea inför avslutningen, 16 under par.

"Det var en bra mix. Jag förlitade mig inte på något särskilt. Jag visste att jag kunde göra birdies från i princip vart som helst, så det var härligt", säger hon till LPGA-tourens hemsida.

Det 40 minuter långa regnuppehållet sabbade inte 28-åringens momentum.

"Det påverkade lite, vi fick inte värma upp efter, så det var lite "hur kommer man tillbaka till momentum så snabbt som möjligt". Jag försökte bara ändra mitt spel och bygga upp det igen utan att förlora något", säger hon.

Sagström, som i januari i fjol tog sin första LPGA-tourseger, har nu satt sig själv i ett fint läge för att knipa den andra.

"Jag ska bara gå ut och göra min grej och hoppas på många birdies. Om det är min dag så är det min dag, men jag ska bara försöka ge mig själv chanser precis som jag gjort hela veckan", säger hon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!