A-
A+

Samtliga släpps efter Flemingsbergskjutning

Poliser på plats vid gångbron i Visättra, Flemingsberg, där skottlossning skedde under lördagskvällen. Arkivbild.
Poliser på plats vid gångbron i Visättra, Flemingsberg, där skottlossning skedde under lördagskvällen. Arkivbild.
BrottTT

Nio män som suttit anhållna efter skottlossningen i Flemingsberg där två små barn skadades släpps på fri fot av åklagaren. Misstankarna kvarstår dock.

Annons

Annons

De nio var gripna och anhållna skäligen misstänkta för den här gärningen, den lägre misstankegraden. Nu när utredningen har fått jobba på ett par dagar gör jag bedömningen att misstanken är inte tillräckligt stark för att de skulle bli häktade om jag begärde det, och då ska jag försätta dem på fri fot, säger Stefan Creutz, vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare och förundersökningsledare.

Förnekar brott

Männen är i åldrarna 17 till 29 år och bland dem finns kopplingar till kriminella nätverk i området. Även om de nu släpps kvarstår misstankarna, enligt åklagaren.

Ingen misstänkt är avskriven i nuläget, säger Creutz.

TT: Vad har de misstänkta själva sagt i de inledande förhören?

Jag kan säga att de förnekar brott, i övrigt vill jag inte gå in på vad de har sagt.

Larmet om en skottlossning i Flemingsberg, Huddinge kommun kom vid 20-tiden i lördags. Två barn i lågstadie- respektive förskoleålder som var ute och lekte i området hade träffats av skott i benen. Enligt polisen tyder inget på att barnen varit måltavlor.

Annons

Annons

"Fast besluten"

Att de nio misstänkta nu försatts på fri fot kommer enligt Stefan Creutz inte att påverka den fortsatta utredningen:

Utredning påverkas inte av huruvida de här är anhållna eller inte. Vi jobbar vidare med samma frenesi och resurs fortsatt. Jag är fast besluten och tämligen övertygad om att vi kommer att lösa det här.

Den 1 juli sköts en man ihjäl i Flemingsberg, och polisen har tidigare uppgett att man utreder om lördagens skottlossning kan ha något samband med den händelsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!