A-
A+

Samuelsson: "Det kommer mycket mer"

Sebastian Samuelsson under ett av loppen i Oberhof förra veckan.
Sebastian Samuelsson under ett av loppen i Oberhof förra veckan.
SkidskytteTT

Pallplatsen senast visade att även en Sebastian Samuelsson ur slag kan slå till.

Men toppformen sparar han till februari.

Jag vet att det kommer mycket mer, säger skidskytten inför torsdagens världscupsprint i Ruhpolding.

Annons

Annons

Under världscuptävlingarna i Oberhof bjöd Sebastian Samuelsson på en totalt misslyckad insats i mixedstafetten, men också på en snabb revansch genom en andraplats i jaktstarten dagen därpå.

Båda insatserna var överraskande. Den första för att han sällan klappar igenom, den andra eftersom han kom till tävlingarna med en tung träningsperiod i ryggen.

Kanske var det hur som helst precis vad han behövde inför OS i Peking, där skidskyttet inleds den 5 februari.

Liknande i Östersund

Det betyder mycket. Det kan komma situationer på OS där man har tävlingar som man inte är nöjd med. På mästerskap är det alltid tajt mellan tävlingarna, så det gäller att snabbt kunna lägga det bakom sig och sikta vidare på nästa tävling, säger Samuelsson.
Det är en erfarenhet som jag tar med mig och som är väldigt bra. Jag hade en liknande episod i världscupen i Östersund, där jag gjorde en dålig distanstävling och sedan vann sprinten dagen efter. Där jag har visat för mig själv att jag inte behöver bli nedslagen om jag gör en dålig tävling.

Veckans världscuptävlingar i tyska Ruhpolding är de näst sista inför OS. Samuelsson har fortfarande inte bestämt sig för om han också ska ställa upp i Antholtz 20–23 januari, men vill redan nu känna att formen är på gång.

Till att börja med i torsdagens sprint.

Jag hoppas att det ska kännas lite piggare än det gjorde i Oberhof. Och att jag ska åka lite bättre skidor än jag gjorde då. Samtidigt räknar jag fortfarande inte med att det ska vara någon toppform, jag vet att jag kommer åka bättre och bättre de kommande veckorna in mot OS.
Jag vet att det kommer mycket mer.

Annons

Annons

Ponsiluoma jagar resultaten

Sebastian Samuelsson kan också bygga självförtroendet genom att titta på de fem individuella pallplatser, varav två segrar, som han tagit i världscupen i vinter.

Den lyxen har inte Martin Ponsiluoma, som bara nått pallen individuellt en gång den här säsongen: en andraplats i sprint i Hochfilzen. I Ruhpolding skulle det sitta fint med ett nytt toppresultat, säger han.

Absolut vill man ha resultat. Men jag tror inte att resultaten nu spelar så stor roll inför OS. Det är bara en bonus, säger Ponsiluoma.
Jag vill göra bra tävlingar, åka fort och skjuta bra. Det är väl det som behövs och jag vill känna att formen är på uppåtgående så att jag kan lämna den här helgen med gott självförtroende.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.