A-
A+

Samuelsson om Hjalmarsson: "Har en aura"

MALMÖ 20221228 HV71:s Niklas Hjalmarsson skadas och fick hjälp av isen av lagkamraterna Daniel Glad och Mattias Tedenby under onsdagens ishockeymatch i SHL mellan IF Malmö Redhawks och HV71 på Malmö Arena.
MALMÖ 20221228 HV71:s Niklas Hjalmarsson skadas och fick hjälp av isen av lagkamraterna Daniel Glad och Mattias Tedenby under onsdagens ishockeymatch i SHL mellan IF Malmö Redhawks och HV71 på Malmö Arena.
IshockeyTT

Ledaregenskaper som de Niklas Hjalmarsson besitter kan bli avgörande för HV71:s framtid i SHL.

Så lyder tränare Tommy Samuelssons ord efter bottenmötet i Malmö.

Han har en aura vi andra måste följa, säger Samuelsson.

Annons

Annons

När en period återstod i Malmö hade HV71 ett gyllene läge att klippa av hemmalaget från streckstriden.

När man med sju minuter kvar dessutom fick powerplay blev läget än mer gyllene.

Istället tappade HV pucken och Malmö tilläts kontra in kvitteringen. I förlängningen kom sedan också målet som bröt Malmös förlustsvit på hemmaplan som varade tolv matcher och som skapade ny dramatik i bottenstriden.

En tuff vinter väntar för HV71

Det kommer skapa revanschlusta. Just nu är det så klart jobbigt, eftersom vi satt i en position och inte lyckades hantera det. Det är lite typiskt för ett lag som inte vunnit så mycket på sistone, säger Tommy Samuelsson.

Nu väntar en tuff vinter och vår där det gäller att visa hjärta, hålla huvudet kallt och ta vara på de chanser som erbjuds. Erfarenhet och ledaregenskaper blir viktigt.

Sådana visade Niklas Hjalmarsson i Malmö. Efter att ha offrat sig för att täcka skott fick 35-åringen pucken på insidan av knät och fick hjälpas av isen. Men han vägrade ge upp och kom tillbaka i spel flera gånger om, och fullföljde till slut hela matchen.

Annons

Annons

"En aura runt honom"

Han är en krigare. Snacka om att vara heroiskt och offra allt för laget och organisationen. Det är fantastiskt att få ha honom i laget, säger Samuelsson innan han avslutar:
Det är klart han sätter en standard i laget. Det är ju en aura runt honom, och det är inte för som han har spelat så många år borta i NHL. Han har ett ledarskap och sätter en prägel på sin omgivning, så det gäller att vi alla tar vid och följer honom.

Niklas Hjalmarsson har spelat åtta säsonger i Chicago Blackhawks och fyra i Arizona Coyotes. Han återvände inför säsongen till HV71.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.