A-
A+

Sancho missar returen mot Manchester City

Jadon Sancho hinner inte bli spelklar till Dortmunds kvartsfinalretur mot Manchester City i Champions League. Arkivbild.
Jadon Sancho hinner inte bli spelklar till Dortmunds kvartsfinalretur mot Manchester City i Champions League. Arkivbild.
FotbollTT-AFP-Reuters

Uppgiften är svår nog som den är för Dortmunds fotbollsherrar.

Den blir inte lättare av att Jadon Sancho missar kvartsfinalreturen mot Manchester City i Champions League.

Annons

Annons

Annons

Annons

För Jadon kommer matchen tyvärr för tidigt. Vi hade gärna önskat ha honom med men dessvärre är det inte möjligt, säger Dortmunds tränare Edin Terzic.

Den offensive engelske landslagsmittfältaren har varit skadad sedan i början av mars, är tillbaka i träning men inte riktigt redo för match.

Sancho lämnade Manchester City som 17-åring och slog igenom på allvar i Bundesliga ett år senare.

"Brutalt svår uppgift"

City går in till returen med en 2–1-ledning tack vare Phil Fodens sena segermål senast.

Vi har stor tro på oss själva, men tro räcker inte. Vi spelade en bra match förra veckan och visade att vi har tempot för att hänga med mot ett topplag. Det var frustrerande att släppa in ett sent mål. Nu kan vi inte bara fokusera på att försvara, vi måste anfalla. Det är en brutalt svår uppgift vi står inför, att slå ut vad som kanske är världens bästa lag, säger Edin Terzic.

Dortmund riskerar även att få klara sig utan vitala pjäser som Mats Hummels och Marco Reus. Båda dras med lindrigare skador och testas under onsdagen.

Annons

Annons

Krävs "perfektion"

I onsdagskvällens andra kvartsfinalretur möts Liverpool och Real Madrid på Anfield. Real vann den första matchen med 3–1. Liverpooltränaren Jürgen Klopp säger på en presskonferens att det krävs "perfektion" för att hans lag ska kunna vända underläget. För snart två år sedan lyckades Liverpool förvandla 0–3 från det första mötet till 4–3 i semifinalreturen hemma mot Barcelona efter en spektakulär comeback.

Då bars laget emellertid fram av ett sprakande fullsatt Anfield. De tomma läktarna under coronapandemin medför förstås inte riktigt samma inramning eller potentiellt höjande effekt.

Det är ett odiskutabelt faktum att en fullsatt arena hade varit av största vikt för oss, säger Jürgen Klopp.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr