SAS-långivare går med på finansieringsplan

SAS får klartecken från långivare för förslag om att konvertera lån. Arkivbild
SAS får klartecken från långivare för förslag om att konvertera lån. Arkivbild
EkonomiTT

Långivare har godkänt konvertering av sina fordringar som ett led i SAS rekapitaliseringsplan, skriver det krisdrabbade flygbolaget i ett pressmeddelande.

Detta innebär att genomförandet av SAS rekapitaliseringsplan fortskrider i enlighet med den tidsplan, enligt SAS.

Annons

Annons

Rekapitaliseringsplanen presenterades den 14 augusti och kommer att tas upp på en extra bolagsstämma den 22 september.

Uppgörelsen som nu har träffats innebär att långivare med efterställda hybridobligationer för 1,5 miljarder, med rörlig ränta och evig löptid, och med senior icke-säkerställda obligationer med fast ränta och löptid till november 2022 för 2,25 miljarder kronor, enligt SAS.

I och med detta kommer existerande hybridobligationer att konverteras till stamaktier till 90 procent av nominellt belopp till en teckningskurs på 1:16 kronor per aktie, om det godkänns av ägarna på en extra stämma.

Obligationerna kommer i sin tur att konverteras till 100 procent av nominellt belopp till icke säkerställda och icke garanterade inlsöenbara hybridobligationer i SAS, med rörlig ränta och evig löptid.

"Alternativt, och villkorat av den extra bolagsstämmans godkännande, kommer befintliga innehavare av obligationerna före genomförandet av konverteringen att erhålla ett erbjudande som möjliggör för innehavarna att till 100 procent av nominellt belopp teckna nyemitterade stamaktier i bolaget till en teckningskurs om 1:16 kronor per aktie", skriver SAS.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons