A-
A+

SAS uppdaterar om skulder och intäkter

Ett SAS-plan på norska Gardermoen. Arkivbild.
Ett SAS-plan på norska Gardermoen. Arkivbild.
EkonomiTT

SAS lämnar in en ny reviderad plan till en domstol i USA som hanterar konkursskyddsprocessen som det krisande flygbolaget går igenom.

Samtidigt lämnar bolaget prognoser om intäkter och skulder.

Dokumenten innehåller bland annat viktiga milstolpar för den så kallade chapter 11-processen. Även finansiella prognoser för det rekonstruerade SAS offentliggörs, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

För räkenskapsåret 2023/2024 förväntar sig SAS att intäkterna kommer att överstiga 48 miljarder kronor. Nettoskulden förväntas uppgå till 36–39 miljarder kronor innan konkursskyddsprocessen är slutförd och till 22–24 miljarder kronor efter slutförande.

Likviditetsnivån förväntas under samma period att överstiga eller uppgå till 4 miljarder kronor av intäkterna fram till konkursskyddsprocessens slutförande, samt 11 miljarder kronor för perioden efter.

SAS flaggar för att det finns osäkerheter i bedömningen, som till exempel valutakurser, bränslepriser och efterfrågan på resor.

Målsättningen är att få den så kallade Chapter 11-planen godkänd i amerikansk domstol under första kvartalet i år. Hela konkursskyddsprocessen förväntas vara slutförd omkring halvårsskiftet.

SAS upprepar i pressmeddelandet att det inte kommer finnas något värde kvar till befintliga aktieägare efter konkursskyddsprocessen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.