A-
A+

Saudi-touren vill ha rankningspoäng

Phil Mickelson är en av spelarna som valt LIV-touren.
Phil Mickelson är en av spelarna som valt LIV-touren.
GolfTT

Den kritiserade LIV-touren hoppas kunna ta ännu ett steg närmare golfens finrum, genom att golfarna som deltar ska kunna få poäng på världsrankningen.

Annons

Annons

Den Saudi-backade touren har lämnat in en ansökan om att bli formellt erkänd av världsrankningen när dess styrelse samlas för möte skriver The Guardian.

De spelare som anslutit till touren ska vara oroliga över att inte få spela major-tävlingar på grund av för dåliga rankningspoäng sedan de lämnat PGA- och Europatourerna för spel i LIV.

Med på mötet finns representanter från alla fyra majortävlingarna samt från PGA- och Europatouren.

Arrangörerna för LIV-touren menar att man uppfyller de krav som kan ställas på en tour där spelarna får poäng till världsrankningen. Touren har dock ett annat upplägg där färre spelare, jämfört med de traditionella tourerna, spelar färre hål utan en så kallad cut, för mer pengar.

British Open, som startar på torsdag, har precis som US Open valt att tillåta LIV-spelare att delta i tävlingen. Greg Norman, som är ansiktet utåt för LIV, har dock informerats av arrangören att han inte är välkommen att delta i de evenemang som anordnas för tidigare mästare i tävlingen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.