SBB höjer budet på norska Entra

Entras lokaler i centrala Oslo. Arkivbild.
Entras lokaler i centrala Oslo. Arkivbild.
EkonomiTT

Efter att tidigare ha hoppat av budstriden om norska fastighetsjätten Entra gör Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) en kovändning. Nu höjer SBB sitt tidigare bud.

Annons

Annons

Annons

Annons

SBB, med profilen Ilja Batljani i spetsen, är nu villigt att betala 190 norska kronor för varje aktie i Entra, enligt ett pressmeddelande. Det innebär en total värdering av bolaget på omkring 35 miljarder norska kronor. Det tidigare budet låg på 165 norska kronor per aktie.

"Det förbättrade erbjudandepriset reflekterar det framgångsrika slutförandet av SBB:s due diligence-granskning av Entra, vilken har resulterat i en ökad tillförlitlighet avseende värdet på Entras tillgångar", står det i pressmeddelandet.

Enligt SBB har man för avsikt att ta Entra till Oslobörsen under 2021, under vissa villkor.

Entras styrelseordförande Siri Hatlen kommenterar det nya budet i ett pressmeddelande:

"Styrelsen uppskattar det fortsatta intresset som SBB visar för Entra och noterar förbättringen av de finansiella villkoren jämfört med SBB:s tidigare förslag. Styrelsen kommer med hjälp av sina rådgivare att utvärdera erbjudandet grundligt."

Samtidigt uppmanas aktieägare att sitta still i båten så länge.

Entras fastighetsportfölj var värd 52 miljarder norska kronor vid utgången av tredje kvartalet 2020.

Flera svenska fastighetsbolag har gett sig in i budstriden om Entra. Nyligen lade Castellum ett bud på 185 kronor per aktie. Fastighetsbolaget Balder köpte i början på december fem procent av aktierna i Entra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons