A-
A+

Scania överklagar miljardböter

Scania fortsätter att överklaga miljardböter. Arkivbild.
Scania fortsätter att överklaga miljardböter. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Lastbilstillverkaren Scania dömdes 2017 av EU kommissionen att betala 880 euro, motsvarande runt 9 miljarder kronor, i böter.

Skälet var att kommissionen ansåg att bolaget under 14 års tid, tillsammans med fem andra lastbilstillverkare, skulle ha ingått en kartell.

Volvo lastvagnar betalade över 670 miljoner euro och även Daimler och Paccar valde att betala sina delar av det totala bötesbeloppet på 2,93 miljarder euro.

Scania överklagade beslutet till EU-domstolens tribunal, som i februari i år valde att helt gå på kommissionens linje. Nu överklagar bolaget även det beslutet till EU-domstolen.

"Scania motsätter sig fortfarande de slutsatser som Europeiska Kommissionen kommit fram till och EU-tribunalen därefter bekräftat samt vidhåller att bolaget varken har träffat några pan-europeiska överenskommelser med andra tillverkare när det gäller prissättning eller samordnat några försenade introduktioner av nya motorer som uppfyller EU:s lagkrav för avgasutsläpp", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.