Schelin om Göteborg: "Sorgligt och ledsamt"

Lotta Schelin tycker att besked om GFC:s nedläggning är sorgligt. Arkivbild.
Lotta Schelin tycker att besked om GFC:s nedläggning är sorgligt. Arkivbild.
FotbollTT

På tisdagen kom beskedet att de svenska mästarna Göteborg FC lägger ned sin elitverksamhet. Klubbens största ikon, Lotta Schelin, är bedrövad över beskedet.

Jag hoppas och vädjar till andra företagskrafter eller Göteborgs stad att lösa den här situationen, säger Schelin till Aftonbladet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman meddelade att klubben avslutar sin elitsatsning, bara månader efter man vunnit klubbens första SM-guld. Lotta Schelin, som spelade i klubben mellan 2001 och 2008, är bedrövad över beskedet.

Det var chockerade nyheter för mig, precis som för alla andra. Jag läste om spelarövergångar senast för en dryg vecka sedan, säger hon till Aftonbladet.

Schelin spelade i laget redan innan flytten från Landvetter till Göteborg. Hon har gjort 185 landskamper och 88 mål i landslaget.

Jag älskar Göteborg, det har betytt så mycket för mig under lång tid och i en viktig del av min karriär. Det är tragiskt nog att ens gamla klubb väljer att lägga ner, men det är mest tragiskt för spelarna, säger Schelin.

38-åringen tror inte att det sista ordet är sagt än.

Jag kan inte tro att vi fått hela svaret, jag väntar på det. Det här är ju Göteborgs stolthet. Jag vill inte tro att det är förlorat än, säger Schelin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons