A-
A+

Schibsted dumpar krisande Viaplay

Kristin Skogen Lund meddelar att hon avgår. Arkivbild
Kristin Skogen Lund meddelar att hon avgår. Arkivbild
EkonomiTT

Den norska mediekoncernen Schibsted har beslutat att göra sig av med sitt innehav i den kristyngda strömningstjänsten Viaplay.

Viaplays aktie har rasat 96,5 procent sedan höstens köp.

Beslutet om att avveckla innehavet i Viaplay kommer sedan Schibsted så sent som i september köpte in sig som storägare i den krisdrabbade strömningstjänsten med en tioprocentig ägarandel. Då betalade man cirka 47 kronor per aktie, med dagens värde betyder det att Schibsted nu gör en förlust på drygt 360 miljoner kronor vid försäljningen, rapporterar Dagens industri.

Samtidigt meddelas att vd Kristin Skogen Lund ska avgå.

Kristin Skogen Lund kommer enligt Schibsted sitta kvar på posten tills en ersättare är rekryterad.

För fjärde kvartalet 2023 redovisar Schibsted – som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket – en nettovinst på 2,1 miljarder norska kronor. Det kan jämföras med nettovinsten på 278 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Rörelseresultatet enligt måttet ebitda lyfte 5,1 procent till 684 miljoner norska kronor. Det var något bättre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 664 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

Intäkterna under kvartalet steg med 2,4 procent till 4,1 miljarder norska kronor. För nyhetsmedier steg intäkterna med 2,2 procent till 2,1 miljarder.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.