A-
A+

Scorsese och Hill gör film om Grateful Dead

Martin Scorsese och Jonah Hill ska göra film om kultbandet Grateful Dead.
Martin Scorsese och Jonah Hill ska göra film om kultbandet Grateful Dead.
FilmTT

Regissören Martin Scorsese ger sig ännu en gång in i musikens värld. Nöjessajten Variety rapporterar att han ska regissera och producera en film om det amerikanska kultbandet Grateful Dead.

Annons

Annons

Till sin hjälp har han bland annat skådespelaren Jonah Hill, som ska gestalta sångaren Jerry Garcia. Hill är även producent för filmen. Så sent som 2017 producerade Scorsese en dokumentärserie om bandet.

Det är inte första gången duon samarbetar. Hill spelade en av rollerna i Scorseses film "The wolf of wall street" från 2013.

Grateful Dead var ett av de största San Francisco-banden under det sena 1960-talet. Bandet – som blev känt för sina musikaliska improvisationer och det följe av fans (så kallade "Deadheads") som färdades med bandet på turnéerna – valdes in i den amerikanska rockens Hall of Fame 1994.

Martin Scorsese har tidigare regisserat konsertfilmen "The last waltz" om The Band och dokumentären "No direction home" om Bob Dylan. Han var även filmklippare på dokumentären "Woodstock" om musikfestivalen med samma namn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.