A-
A+

SD-politiker hyllade Putin

En Sverigedemokratisk kommunpolitiker hyllade Putin på Facebook. Nu har han lämnat sina uppdrag. Arkivbild.
En Sverigedemokratisk kommunpolitiker hyllade Putin på Facebook. Nu har han lämnat sina uppdrag. Arkivbild.
PolitikTT

Annons

Annons

En Sverigedemokratisk kommunpolitiker har blivit ombedd att lämna sina uppdrag efter att han hyllat Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar Borås Tidning.

Under påskhelgen publicerades ett inlägg på politikerns Facebooksida med en bild på Putin, där det bland annat stod: ”Må du leva länge och blomstra. Du har visat mod och skicklighet hur man kämpar mot nazism och fascism”.

Det anses inte vara förenligt med vad partiet står för, och personen ombads avsäga sig sitt politiska uppdrag inom SD. Politikern som skrev inlägget uppger dock för BT att han på eget initiativ lämnat sina uppdrag och gått ur partiet. Orsaken till detta skulle vara att han ogillar partiets förändring i synen på Nato.

Facebookinlägget har tagits bort och kommunpolitikern säger att det inte är han som skrev det. Däremot står han fast vid sin positiva inställning till Vladimir Putin.

Jag har mina egna åsikter om vad som har hänt de senaste månaderna. Helt klart att jag gillar Putin. Han kämpar mot nynazister och fascister, säger han till BT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.