A-
A+

Seger tillbaka till VM-kvalet – men Asllani saknas

Sveriges Caroline Seger fick revansch för OS-finalstraffen när hon satte 3-0 på straff i VM-kvalmatchen mot Georgien i somras. Nu är hon åter uttagen i truppen som ska möta Finland och Slovakien. Arkivbild.
Sveriges Caroline Seger fick revansch för OS-finalstraffen när hon satte 3-0 på straff i VM-kvalmatchen mot Georgien i somras. Nu är hon åter uttagen i truppen som ska möta Finland och Slovakien. Arkivbild.
FotbollTT

När fotbollslandslaget samlas för VM-kvalmatcherna mot Finland och Slovakien är truppen större än tidigare. Caroline Seger är tillbaka, Stina Blackstenius är uttagen trots bristningen i vaden – medan Kosovare Asllani ännu saknas på grund av skada.

Vi har skavanker och tycker att det är bra att ha en stor trupp på plats, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Annons

Annons

Lagkaptenen Caroline Seger lämnade sent återbud inför senaste VM-kvalet mot Irland efter "lite problem med ena benet" men är nu med bland de 26 spelare som ska möta Finland och Slovakien i VM-kvalet.

Kosovare Asllani saknades mot Irland på grund av knäproblemen som hon nu dragits med i snart två månader och hon missar även matcherna mot Finland och Slovakien.

Inte spelbar

Hon lämnade dock under måndagen positiva besked via sociala medier där hon skrev att hon var åter i träning, men hade en bit kvar till att vara fullt återställd. Därför missar hon den kommande VM-kvalsamlingen.

Stegringen i det hela går bra. Hon kommer dock inte vara spelklar under vår matchperiod, säger Peter Gerhardsson.

Att Stina Blackstenius är med i truppen var kanske en större överraskning, sedan Häcken under förmiddagen meddelat att skyttedrottningen har en muskelbristning i vaden och därför missar onsdagens Champions League-match mot Benfica.

Annons

Annons

Duo får chansen igen

Hon är uttagen för att hon bedömningsmässigt är spelbar sedan får vi se hur mycket och när, det beror på rehaben, säger Gerhardsson.

Häckenspelarna Julia Zigiotti Olme och Johanna Rytting Kaneryd som fick chansen sist i och med avsaknaden av Asllani och Julia Roddar (som inte är uttagen till kommande två matcher) är med nu också.

VM-kvalmatchen mot Finland spelas den 25 november i Göteborg och mötet med Slovakien spelas i Malmö den 30 november. Sverige har inlett kvalet med tre raka segrar,

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.