A-
A+

Seger: "Välbehövligt för kropp och knopp"

Landslagskaptenen Caroline Seger är tillbaka i vardagen efter OS-silvret i Japan. Rosengård körde över Örebro med 6–0 i den damallsvenska omstarten.
Landslagskaptenen Caroline Seger är tillbaka i vardagen efter OS-silvret i Japan. Rosengård körde över Örebro med 6–0 i den damallsvenska omstarten.
FotbollTT

Hon har mått "skit" sedan straffmissen och det förlorade OS-guldet.

Nu är landslagskaptenen Caroline Seger tillbaka i vardagen igen efter en kort ledighet.

Välbehövligt för både kropp och knopp, säger hon efter Rosengårds 6–0 hemma mot Örebro i den damallsvenska omstarten.

Annons

Annons

"Det är mer eller mindre som att hela livet rasar", sade Caroline Seger efter att Sverige förlorat OS-finalen mot Kanada efter straffläggning i Yokohama.

Det var ju 36-åringen som i sin 221:a A-landskamp hade chansen att skjuta guldet hem till Sverige, men straffen gick över och Kanada vann till slut den ädlaste medaljen.

"Skönt att vara tillbaka igen"

Drygt två veckor efteråt startade Caroline Seger för sitt Rosengård när serieledaren körde över Örebro med 6–0 hemma på Malmö IP.

Jag fick en veckas tid att koppla av lite och ladda batterierna. Det känns ändå bra i kroppen, så skönt att få en ny arbetsplats och starta upp igen. Skönt att vara tillbaka igen, säger Seger efter segern.

Hon avböjde att få direkta frågor om den smärtsamma förlusten och OS-äventyret i Japan, men Seger skrev nyligen ett känslosamt inlägg på Instagram:

"Jag mår skit och just den där dagen när silver kunde blivit guld brast allting".

TT: Var det skönt att få den här ledigheten efter OS?

Jätteskönt. Välbehövligt för både kropp och knopp. Jag hade kunnat ta någon dag till, men det är som det är. Vi visste om att det skulle bli tajt. Sedan är det skönt att komma in i rutiner och vardag igen. Det är bara på det igen, säger Seger.

Hon känner sig dock inte sliten.

Inte än, fråga mig om ett par månader, säger hon och skrattar.

Annons

Annons

Enkel seger i omstarten

Det blev 66 minuter på planen för Seger när Rosengård befäste sin serieledning i damallsvenskan. Redan i den sjätte minuten satte Mimmi Larsson 1–0 och i halvlek var ledningen uppe i 4–0 sedan Jelena Cankovic, Sanne Troelsgaard och Ria Öling nätat. I andra halvlek satte Öling sitt andra mål för dagen innan den 16-åriga talangen Bea Sprung hoppade in och satte 6–0 i sin allsvenska debut.

Det var väl egentligen som jag hade tänkt mig. Ett väldigt lågt försvarsspel från Örebro och vi fick ett tidigt mål. Vi fick egentligen matchen dit vi ville och det hände inte så mycket från Örebros sida, säger Seger.

Mycket har hänt i Rosengård under OS-uppehållet. Under sommaren har Renée Sleger, som tidigare var B-lagstränare i klubben, tagit över som huvudtränare sedan Jonas Eidevall lämnat för Arsenal. På spelarsidan har kvartetten Anna Anvegård, Nathalie Björn, Hanna Bennison och Glodis Perla Viggosdottir gått vidare i sina karriärer.

Malmöklubben har dock värvat sex spelare under transferfönstret.

Ett nytt lag. De spelare vi har fått in är såklart bra nyförvärv, men det är klart att det är ett stort tapp av de vi har haft, säger Seger.

Någon större skillnad i startelvan var det dock inte. Teagan Micah, OS-målvakt för Australien, och försvararen Gudrún Arnardóttir, var de enda nyförvärven från start mot Örebro.

Det har inte blivit så många förändringar, men det gäller för oss att hitta snabba relationer och komma in i det snabbt. Vi har inte så mycket tid heller innan Champions League. Det ska bli intressant och det började bra i alla fall.

Möter Hoffenheim

Rosengård har lottats mot tyska Hoffenheim i kvalspelet till Champions League-gruppspelet. Malmölaget börjar på hemmaplan den 31 augusti eller den 1 september och spelar borta en vecka senare

Ett tyskt lag som jag inte känner till så mycket. Men fysiskt starka skulle jag säga och säkert otroligt skickliga i sitt försvarsspel, säger Caroline Seger.

I damallsvenskan toppar Rosengård tabellen med sina 35 poäng på 13 matcher. Nio poäng bakom återfinns det regerande mästarlaget Häcken, som har en match mindre spelad. Häcken möter Kristianstad på bortaplan på onsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!