A-
A+

Sema om EM: "Jag har alla chanser"

Ken Sema hoppas på en mästerskapssommar. Arkivbild.
Ken Sema hoppas på en mästerskapssommar. Arkivbild.
FotbollTT

Han hamnade utanför Sveriges trupp till VM 2018.

Men då var då, nu är nu – och den här gången tror Ken Sema på en mästerskapssommar.

Jag har alla chanser att vara med i en EM-trupp, säger landslagsmittfältaren.

Annons

Annons

Då var visserligen då men ett snabbt hopp tillbaka till 2017–2018:

Ken Sema pendlade mellan att vara i och utanför landslagstruppen. Han var bland annat med när Sverige säkrade VM-spel via playoff-segern mot Italien – men petades sedan till VM-slutspelet i Ryssland.

Det är klart att det var tufft, det är klart att det var tungt. Då spelade jag i Östersund, hade gjort en bra säsong och spelade i Europa och så, säger Sema.
Men lite som då var då, nu är nu – nu är jag lite äldre, lite mer mogen och jag tycker att jag spelar bra på en hög nivå. Jag har alla chanser att vara med i en EM-trupp.

En utvecklande resa

Även om nu är nu så är landslagstillvaron lite lika som tidigare. 27-åringen har visserligen varit med oftare men hamnar oftast på bänken och det är sällsynt med speltid i tävlingsmatcher.

Men det finns ändå skillnader mot tiden före VM.

Olikheter som gör att Ken Sema tror på en mästerskapssommar.

En detalj är att han sommaren 2018 skrev på ett femårskontrakt med dåvarande Premier League-klubben Watford.

Några andra är att han sedan dess har spelat i den engelska toppdivisionen, lånats ut till Serie A-laget Udinese och numera är en tongivande spelare för Watford – där han precis har fått förlängt kontrakt – i League Championship.

En fotbollsresa som Sema anser har gjort honom till en bättre spelare sedan tiden i Östersund.

Jag har fått spela på olika positioner, som anfallare och som "winger". Det känns som att jag kan spela lite överallt just nu och sedan har jag spelat i Premier League och Serie A. Det är två stora ligor, och det är klart att man har utvecklas, säger han.
Sedan handlar det inte om ligan, det handlar mer om att jag har fått spela mycket, jag har en tränare som har gett mig stort självförtroende och som tror på det sättet som jag spelar. Nu har det funkat. Jag har gjort många mål och assist, jag har fått visa hur bra jag är.

Annons

Annons

"Ta fajten"

Ken Sema är en av spelarna som väntas starta Sveriges vänskapslandskamp mot Estland på onsdag.

En match som efter de två segrarna i VM-kvalet – 1–0 mot Georgien, 3–0 mot Kosovo – blir reservernas chans att visa upp sig för landslagsledningen och en möjlighet att spela till sig en plats i den EM-trupp som förbundskapten Janne Andersson ska presentera den 18 maj.

Jag har varit med ett tag och det är klart att det är speciellt, men jag är stark i mig själv, jag har varit med om det här innan och det är bara att fortsätta kämpa, ta fajten och så får vi se hur långt det räcker, säger han.
Det gäller att jag spelar mitt eget spel, så som jag alltid har gjort. Visar hur bra jag är. Sedan får man se om det räcker eller inte.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!