A-
A+

Semin i handbollscupen flyttas efter bråket

Jesper Larsson, klubbchef i Kristianstad. Arkivbild.
Jesper Larsson, klubbchef i Kristianstad. Arkivbild.
HandbollTT

Kvällens semifinal mellan Kristianstad och Sävehof flyttas än en gång – nu på grund av covidfall i Sävehof.

Inför matchen hamnade klubbarna i bråk på grund av oenigheter kring speldatumet.

Nu behöver de återigen enas kring när matchen ska spelas.

Annons

Annons

Semifinalen i svenska cupen skulle ha avgjorts genom ett dubbelmöte den 17 och 22 december, men reducerades först till ett enkelmöte och flyttades sedan fram till den 30 december efter att Kristianstad drabbats av ett covidutbrott.

Enligt klubbdirektören Stefan Albrechtson kunde Sävehof inte spela det datumet eftersom att spelarna beviljats semester.

Klubbarna fick då i uppgift att tillsammans hitta ett nytt speldatum, men de lyckades inte komma överens.

Sävehof ville inte spela

Därför skulle kvällens semifinal i Kristianstad ändå ha spelats – till Sävehofs ilska.

Men med två timmar till avkast kom nya besked kring matchen. Den flyttas fram ytterligare på grund av covid-19-fall i Sävehof.

Vi har två positiva fall och två med tydliga symtom. Sen har vi ytterligare tre, fyra stycken som har fått symtom efter att vi var i Lund den 28. Så det har hänt mycket på kort tid, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till GP.

Inför matchen anklagade Albrechtson Skånelaget för att ha satt sig på tvären när lagen försökte hitta nya speldatum – och menade att de ville ha en sportslig fördel.

De har inte gjort något för att hitta en lösning. Det blir en pinsam avslutning på en turnering som skulle lyfta svensk handboll, sade han till GP.

Annons

Annons

Dilemmat kvarstår

Sävehoftruppen till kvällens match skulle därför ha kunnat bestå av styrelseledamöter och juniorer, sade han då.

Jesper Larsson, klubbchef i Kristianstad, hävdade å sin sida att Sävehof inte meddelat dem att den 30:e inte var möjligt.

Den informationen gick till förbundet och när vi fick reda på det hade vi redan skjutit på andra matcher. Så att lägga det på oss är helt fel, säger han, och nekar till att man försökt få en lättare väg till finalen utan enbart försökt att anpassa sig till ligaprogrammet i övrigt.

De datum som Sävehof föreslagit i januari vill Kristianstad inte spela på grund av att tränaren inte är tillgänglig – men nu ställs lagen åter inför samma dilemma, då semifinalen behöver spelas innan februari när finalerna i cupen ska spelas.

I finalen väntar Lugi, som vann den andra semifinalen med 62–59 mot Amo efter ett dubbelmöte.

Klubblagsturneringen har inte spelats på 30 år, men återinfördes i höstas. I prispotten ligger 400 000 kronor och en plats i Europacupen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.