-
+

Senator: Trump behövs i nästa mellanårsval

Den republikanske senatorn Lindsey Graham säger att partiet behöver Donald Trump. Arkivbild.
Den republikanske senatorn Lindsey Graham säger att partiet behöver Donald Trump. Arkivbild.
USATT

Den republikanske senatorn Lindsey Graham säger i en intervju i tv-programmet "Fox News Sunday" att ex-president Donald Trump behövs om partiet ska lyckas vinna tillbaka majoriteten i senaten nästa år.

Annons

Annons

Graham säger att han talade med Trump i telefon på lördagen efter det att senaten hade röstat för att fria den tidigare presidenten i riksrättsprocessen.

Han är redo att gå vidare och bygga upp Republikanska partiet igen. Han ser fram emot (mellanårsvalen) 2022, säger Lindsay Graham i "Fox News Sunday".

Graham berättar vidare att Trump är förbannad på några personer – sju partikamrater röstade för en fällning – vilket han säger sig förstå.

Men målet är att vinna (tillbaka senaten) 2022 och vi kan inte göra det utan Donald Trump.

I november nästa år hålls så kallade mellanårsval i USA. Då ska 34 av senatens 100 ledamöter väljas, till poster där det i dag sitter 14 demokrater och 20 republikaner. Senatorerna väljs på sex år, omkring en tredjedel åt gången, vilket innebär att det hålls nya val vartannat år när mandatperioder går ut.

Fördelningen av mandaten i senaten är just nu 50–50 mellan Demokraterna och Republikanerna (både Mainesenatorn Angus King och hans kollega Bernie Sanders från Vermot är på papperet oberoende, men de brukar rösta med Demokraterna). Vicepresidenten Kamala Harris har utslagsröst om senaten inte kan enas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss