Sensorer mäter kroppstemperatur i Helsingborg

-
CoronavirusetTT

Forskarna är tveksamma – men Helsingborg satsar nu på att mäta människors kroppstemperatur ute i det offentliga rummet. Nu sätter kommunen upp sensorer på stadens centralstation, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Annons

Annons

Sensorerna, som hittills finns på två platser, ger anonym statistik över hur många människor som befinner sig inom olika temperaturintervaller. Informationen är tänkt att användas för att lättare kunna bedöma vilka smittskyddsinsatser som behöver göras i samhället.

Man kan bedöma om man har behov av att stänga ned delar av samhället, hur man ska göra med offentliga arrangemang och företag kan besluta om när personal behöver arbeta hemifrån, säger Carl Siversson, vd på Spectronic Medical som står bakom verktyget, till SVT.

Mätningen är en del av ett projekt som kommer att pågå i två år där företag och kommun i samarbete med smittskyddsläkare ska avgöra hur informationen ska användas.

Huruvida datan från sensorerna verkligen är representativ för befolkningen som helhet är dock tveksam – eftersom de som pendlar ofta är yngre, enligt forskare som SVT talat med.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons