A-
A+

Sent avgörande när Örebro tog tung seger

Kif Örebros Jessie Scarpa blev matchvinnare mot Linköping. Arkivbild.
Kif Örebros Jessie Scarpa blev matchvinnare mot Linköping. Arkivbild.
FotbollTT

Kif Örebro kan kanske börja titta uppåt i den allsvenska tabellen.

Jessie Scarpas 2–1-mål på tilläggstid innebar tre sköna poäng hemma mot Linköping, och allt mer luft ner till botten.

Annons

Annons

Nästa år utökas damallsvenskan i fotboll till 14 lag, vilket gör att endast ett lag åker ur i år. Just nu talar det mesta för att det blir Växjö, som hittills bara skrapat ihop fyra poäng och som därmed ligger hopplöst sist.

Inte blev smålänningarnas läge bättre av måndagens resultat, då Kif Örebro, nästjumbo inför matchen, slog Linköping med 2–1 och klättrade upp på nionde plats med 14 poäng.

Det var inte alls någon orättvis seger, men samtidigt allt annat än självklar.

Det finländska nyförvärvet Amanda Rantanen satte 1–0 till hemmalaget i den 49:e minuten. Landsmaninnan Elli Pikkujämsä tog sig fram till vänster om straffområdet och hittade in till Rantanen som från midjehöjd satte en volley i bortre hörnet.

En kvart senare kvitterade dock Linköping när Emma Lennartsson kastade sig fram och stötte Sofie Bredgaards fina frispark i mål, och det såg ut att räcka till en poäng.

Men ett väl avvägt byte i slutminuterna blev Örebros lycka. Amerikanskan Jessie Scarpa kastades in för att fixa segermålet och gjorde precis det.

På tilläggstid slog Berglind Rós Augústdóttir en lång frispark från egen planhalva och Wilma Öhman skarvade bollen vidare med ryggen mot mål. Där kom Scarpa stormande samtidigt som Linköpings målvakt Anna Koivunen tvekade, vilket gav precis tillräckligt med utrymme för att anfallaren skulle kunna nicka in segermålet.

Linköping är kvar på sjätte plats, nu fyra poäng före Kif Örebro.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!