A-
A+

Sex anställda avstängda från äldreboende

'Det har brustit i mycket på avdelningen. Det handlar om de vardagliga rutinerna hur man borstar tänderna, hur man byter blöja, inga aktiviteter', säger kommunens socialchef. Arkivbild.
"Det har brustit i mycket på avdelningen. Det handlar om de vardagliga rutinerna hur man borstar tänderna, hur man byter blöja, inga aktiviteter", säger kommunens socialchef. Arkivbild.
OmsorgTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Sex anställda på ett äldreboende i Småland har stängts av från arbetet efter misstankar om brister. Det handlar bland annat om uteblivna blöjbyten och bristande tandborstning.

Det har brustit i mycket på avdelningen. Det handlar om de vardagliga rutinerna hur man borstar tänderna, hur man byter blöja, inga aktiviteter, säger socialchefen i den aktuella kommunen till Västerviks-Tidningen.

Bristerna har anmälts av en vikarie enligt lex Sarah och därefter har kommunen gjort en utredning, som bekräftar att det finns missförhållanden.

Han talar om en dålig kultur som vuxit fram på avdelningen, men understryker att ingen av de boende har kommit till allvarlig skada.

Nu ska kommunens sociala utskott ta ställning till hur man ska gå vidare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?