A-
A+

Sex dog när lastbil körde in i grillfest

Räddningstjänsten arbetar på platsen för lördagskvällens olycka där minst sex människor dog i en by utanför Rotterdam.
Räddningstjänsten arbetar på platsen för lördagskvällens olycka där minst sex människor dog i en by utanför Rotterdam.
NederländernaTT

Sex människor dog och sju skadades när en lastbil körde in i en folksamling utanför Rotterdam. Polisen betraktar det inträffade som en olycka.

Annons

Annons

Händelsen inträffade på lördagskvällen i närheten av byn Nieuw-Beijerland söder om Rotterdam i Nederländerna. Tillståndet för en av de skadade är kritiskt, säger polisens talesperson enligt tidningen AD.

Lastbilen körde av vägen och nerför en slänt där det pågick en grillfest som arrangerades av en lokal skridskoklubb, uppger polisen. På bilder i nederländska medier syns hur bord och stolar tryckts ihop, och hur den spanskregistrerade lastbilen står i mitten av platsen.

Den spanske lastbilschauffören är gripen misstänkt för att ha orsakat olyckan. Det spanska åkeriet uppger enligt spanska medier att olyckan inträffade när han väjde för en skåpbil. Polisen säger att händelsen utreds förutsättningslöst.

Vi hade bara en trevlig grillfest när vi såg en lastbil som stod still i korsningen, sedan körde den rakt genom tältet. Det var fruktansvärt. Flera personer drogs med, säger ögonvittnet Johan van Driel till AD.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.