A-
A+

Sexköpare får nio års fängelse för mordförsök

Göteborgs tingsrätt dömer en 36-årig man till nio års fängelse för mordförsök i samband med sexköp. Arkivfoto: Adam Ihse/TT
Göteborgs tingsrätt dömer en 36-årig man till nio års fängelse för mordförsök i samband med sexköp. Arkivfoto: Adam Ihse/TT
InrikesTT

Sexköparen lämnade kvinnan bunden och med en sjal hårt åtdragen kring halsen. Nu har mannen dömts till nio års fängelse för mordförsök.

Annons

Annons

När polisen tog sig in i kvinnans lägenhet efter grannarnas larm om oväsen fann de en orörlig kropp, enligt Göteborgs Posten.

Kvinnans armar var bundna och runt halsen var en sjal hårt ådragen. Hon hade strypts till medvetslöshet.

Två dagar senare greps en 36-årig man. Han hade köpt sex av kvinnan och hade, enligt kvinnans redogörelse, tagit stryptag på henne och hotat med att döda henne.

Mannen hävdade att kvinnan rivit honom och att han drabbats av panik för att han inte visste hur skulle kunna förklara såren för sin familj. Mannen uppgav att kvinnan var vid medvetande när han lämnade lägenheten. Att hennes händer var bakbundna hade varit en del av ett rollspel. Hur hon skulle kunna ta sig loss tänkte han inte på.

Mannen ställdes inför rätta för mordförsök och grov stöld för att ha tagit kvinnans dator och mobiltelefon.

Göteborgs tingsrätt bedömer kvinnans uppgifter som trovärdiga och de får dessutom stöd av annan bevisning.

Mannen döms till fängelse i nio år för mordförsök. Han ska även betala drygt 135 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Han frias för grov stöld eftersom polisen inte hittat stöldgodset.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.