SHL-back tar psykologhjälp efter skräckskadan

Leksands Jonas Ahnelöv tar hjälp av psykolog för att gå vidare efter den allvarliga skadan. Arkivbild.
Leksands Jonas Ahnelöv tar hjälp av psykolog för att gå vidare efter den allvarliga skadan. Arkivbild.
IshockeyTT

Jonas Ahnelöv var millimeter från en livsfarlig skada när en lagkamrats skidsko skar upp hans hals.

Skräckskadan tog hårt även psykiskt på Leksandsbacken.

Det finns små spöken i huvudet och jag kommer att ta ett samtal med en psykolog innan det blir aktuellt för spel, säger han.

Annons

Annons

Det var på en träning den 28 augusti som olyckan skedde. En lagkamrats skidsko skar upp ett stort jack på hans hals nedanför örat, ovanför halsskyddet. Jonas Ahnelöv fördes med ambulans till lasarettet och fick där beskedet att det bara var millimeter från halspulsådern.

På isen var det mest blod, men den stora chocken för mig kom när läkaren berättade vilken tur jag haft. Plötsligt var det lite som mellan liv och död, säger Ahnelöv.

Stöd från familjen

Den Tre Kronor-meriterade backen berättar att tiden efter skadan mest har handlat om en mental kamp att komma tillbaka efter chocken.

Jag har satt mig ner och frågat om det är värt att fortsätta med ishockeyn, men kom ganska snabbt fram till att jag ville fortsätta. Det är ju detta som jag håller på med, säger Ahnelöv.

Familjens stöd har varit viktigt.

De stödjer mig i beslutet att jag fortsätter.

Annons

Annons

Spöken i huvudet

Nu är Jonas Ahnelöv med på Leksands träningar, men han kör mest själv.

Jag är ännu inte sugen på att gå in och brottas med de andra i närkamperna. Det finns små spöken i huvudet. Nu kommer jag att prata med någon om detta. Jag är bara en vanlig människa som måste få prata med en psykolog om det. Det ska man inte se som ett svaghetstecken – utan tvärtom. De samtalen kan på sikt göra mig starkare, säger Ahnelöv.

I dag kan han inte säga när det blir comeback i laget.

Jag måste kunna agera under matcherna utan att behöva tänka efter. Förhoppningsvis spelar jag premiären den 19 september. Vi får se. I det här arbetet har jag verkligen fått en fin stöttning av de övriga i laget. Det betyder så mycket.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons