A-
A+

Silverseglaren jagar OS-guld i ny klass

Anton Dahlberg, till vänster, och Fredrik Bergström tog OS-silver i seglingens 470-klass i Tokyo i somras. Arkivbild.
Anton Dahlberg, till vänster, och Fredrik Bergström tog OS-silver i seglingens 470-klass i Tokyo i somras. Arkivbild.
SeglingTT

Samma sorts båt, men ny partner – och högre målsättning.

OS-silvermedaljören Anton Dahlberg byter till 470-seglingens mixedklass.

Om tre år ska han och Lovisa Karlsson ta guld i Paris.

Annons

Annons

Anton Dahlberg tog tillsammans med Fredrik Bergström OS-silver i herrarnas 470 i Tokyo. Och trots att klassen tas bort från seglingens olympiska program har 36-årige Dahlberg planer på fler OS-medaljer.

Nu byter han till mixed, som ersätter dam- och herrklasserna, i par med Lovisa Karlsson. Målet är OS-guld i Paris om tre år.

"Vi hade inte gått in i denna satsning om vi båda inte hade höga ambitioner. Jag har ett OS-silver och Lovisa har också erfarenhet från OS", säger Dahlberg i ett pressmeddelande.

Lovisa Karlsson, 26, känner Dahlberg bra sedan länge. Hon och tidigare partnern Olivia Bergström tränades av Alberte Lindberg, hustru till Anton Dahlberg.

"Anton och Fredrik har varit förebilder för mig och Olivia, och vi har ofta varit på samma plats och kunnat utbyta kunskap", säger Karlsson.

"Det känns väldigt kul att gå in i en ny satsning mot OS i Paris med Anton. Han är inte bara en erfaren seglare med många stora meriter utan även en energifylld, positiv, ödmjuk och målmedveten person."

Seglingens förbundskapten Magnus Grävare kan inte vara annat än glad åt nyheten. I nuläget är det en given medaljkandidat i Paris-OS 2024.

"Det är en stor nyhet för landslaget att Lovisa och Anton har bestämt sig att satsa tillsammans. De kommer initialt att nämnas som ett av de starkaste korten i klassen inför nästa OS", säger Grävare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.