A-
A+

Sjögren slutar som Norges förbundskapten

Martin Sjögren.
Martin Sjögren.
FotbollTT-NTB

Martin Sjögren slutar som förbundskapten för Norges damlandslag i fotboll, meddelar det norska fotbollsförbundet.

Annons

Annons

Sjögren tog över landslaget i januari 2017 men har efter ett svagt fotbolls-EM i England, med uttåg redan i gruppspelet, lämnat. Även assisterande tränaren Anders Jacobson slutar.

I samband med Sjögrens och Jacobsons kontraktsförlängning över VM 2023 i september kom de överens med det norska fotbollsförbundet att samarbetet skulle utvärderas efter EM i England.

"Jag vill tacka Martin och Anders för gott samarbete i många år. Vi är alla besvikna över sommarens EM-prestationer. Ansvaret för det delar vi och vägen till framgång ligger inte i att peka på någon. Det här är resultatet av en utvärdering som vi redan diskuterat med dem i samband med deras kontraktsförlängning i fjol", säger det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klavenes på förbundets webbplats.

Norge kom till årets EM i England med ett uttalat medaljmål men åkte ut med dunder och brak i gruppspelet. Det började bra med en 4–0-seger mot Nordirland men sedan började fiaskot. I nästa match, mot England, förlorade de med 0–8 vilket var den största förlusten i mästerskapets historia. De hade sedan chansen att gå vidare mot Österrike men förlorade.

"Att få möjligheten att leda norska damlandslaget i fem och ett halvt år och tre mästerskap har varit en speciell tid i min tränarkarriär. Förutsättningarna för mästerskapet var tydliga och vi hade höga ambitioner. Resultaten kunde inte likställas med förväntningarna så det var en naturlig lösning att vi går skilda vägar", säger Martin Sjögren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.