A-
A+

Sjöströms hektiska kväll: "Gör lite ondare"

Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.
SimningTT

Simstjärnan Sarah Sjöström fick en hektisk fredagskväll med tre lopp i lagtävlingen International Swimming League.

Det blev två segrar och en andraplats för svenskan – som spelade ett högt spel i skinstävlingen.

De flesta ville kicka ut mig så alla körde stenhårt, säger Sjöström efter loppet.

Annons

Annons

En månad efter OS-silvermedaljen på 50 meter fritt är Sarah Sjöström tillbaka i tävlingsbassängen.

Hon följde upp torsdagens världsårsbästa på 50 meter frisim med två nya segrar och en andraplats under fredagen – men medger också att den korta vilan efter OS tär på kroppen.

Jag förväntade mig tuffa race, men så är det alltid i ISL. Jag hade, precis som alla andra som körde OS, inte så mycket paus. Återhämtningen är tuff, säger hon på presskonferensen efter tävlingarna och fortsätter:
Jag känner mig okej under tävling i vattnet, men det gör lite ondare, lite längre efter loppen än det brukar. Det tar längre tid att få ner mjölksyran. Vi har en vecka kvar till nästa tävling. Jag tror att det är bra för mig, säger hon.

Hansson segrade

Siobhan Haughey, Hongkong, vann på 100-metersdistansen på 51,22, 33 hundradelar före Sjöström. Båda tävlar för Energy Standard. Michelle Coleman, som simmar för Toronto Titans, kom femma på 52,71.

Louise Hansson följde upp torsdagens seger på 100 meter fjärilsim med att vinna 100 meter medley vid ISL-simningen i Neapel. Hon vann på tiden 58,82, sju hundradelar före Kayla Sanchez, Singapore. Hansson och Sanchez simmar båda för Toronto Titans.

På 50 meter fjärilsim ställdes Sjöström och Hansson mot varandra. Sjöström gick vinnande ur den striden med tiden 24,98. Hansson kom trea med 25,50, personligt rekord med 14 hundradelar.

Louise Hansson och Michelle Coleman såg till att Toronto Titans vann 4x100 meter medley för mixedlag.

Annons

Annons

"Hoppades på det bästa"

Skinstävlingen på 50 meter fritt, då simmare slogs ut vartefter, blev en succé för Sjöström som vann finalsimningen över Kasia Wasick.

Men det var inte säkert att hon ens skulle ta sig dit. Simstjärnan sparade på krafterna i den första omgången och avancerade som fjärde och sista simmare.

Därefter höjde hon sig rejält och tog sig enkelt vidare från andra omgången innan hon spurtade ifrån polskan i finalen.

Jag älskar skins, det är alltid kul. Jag såg att jag låg lite bakom i första och visste inte om jag skulle klara det. De flesta vill kicka ut mig så alla körde hårt. Jag tog det lugnt och hoppades på det bästa. Jag har kört en del skins och börjar lära mig, säger Sjöström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!