A-
A+

Sjöströms nya rekordfokus – glänste på nytt

Sarah Sjöström var snabbast i försöken på 50 meter fjäril.
Sarah Sjöström var snabbast i försöken på 50 meter fjäril.
SimningAbu Dhabi, TT:s utsände

Sarah Sjöström var blixtsnabb dagen efter världsrekordurladdningen i medleylagkappen.

Svenskan var snabbast i försöken på 50 meter fjäril i kortbane-VM på 24,92.

I eftermiddag jagar hon både guld på 100 meter fritt och världsrekord i semifinalen på 50 meter fjäril.

Annons

Annons

Jag hoppas jag kan förbättra min morgontid med minst en halv sekund, säger Sjöström.

I eftermiddagens finalpass simmar hon först finalen på 100 meter fritt, där hon var snabbast i gårdagens semifinal, och 39 minuter senare semifinal på 50 meter fjäril.

Hon har länge pratat om att hon siktar på att slå Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril på 24,38 från 2009.

Sjöström tänker uppenbarligen försöka redan i semifinalen – trots att hon har en final så kort före.

Jag är van från ISL, där kör jag 50-meterslopp med två minuters mellanrum. Det är väldigt sällan jag vilar så länge mellan loppen, så 40 minuter är en bra tid. Då hinner man återhämta sig och få ned mjölksyran. Det tar lite längre tid att få ned den efter 100 meter, men det är bra uppvärmning inför 50 fjäril, säger hon.

"Liten väckarklocka"

Sjöström brukar prata om hur seg hon är på morgonen, därför var hennes tid under 25 sekunder oväntat bra i försöken.

Det var bra. Jag har hållit det under hela säsongen, jag kanske har simmat över 25 sekunder en eller två gånger, så det är skönt varje gång man går under 25. Men det är en liten väckarklocka att simma på morgonen, säger svenskan som var fem hundradelar före nederländska veteranen Ranomi Kromowidjojo.

Södertörnssimmaren hade inga problem att ladda om efter urladdningen i går kväll när det svenska laget på 4x50 meter medley tog VM-guld och tangerade världsrekordet.

Även Sara Junevik gick vidare till semifinal efter att ha putsat sitt personliga rekord med åtta hundradelar till 25,69.

Annons

Annons

Persson tvåa

Erik Persson var näst snabbast i försöken på 200 meter bröstsim med 2.03,24. Arno Kaminga, Nederländerna, var hade bästa tid med 2.03,17.

Det kändes bra, jag satte detaljerna, nu ska jag ladda om och försöka göra ett snabbare lopp i kväll, säger Persson som vann sitt heat överlägset.

Efteråt tog det lång tid innan resultaten blev officiella och det har varit ovanligt många diskningar i bröstsimmet under VM.

Men Persson var aldrig nervös för egen del.

Nej, jag hörde faktiskt funktionärerna prata om att bana 6 skulle bli diskad. Men det tar ju tid för dem här, säger han apropå allt strul som varit runt organisationen med ideliga förseningar.

Emelie Fast tog vidare till semifinal på 100 meter medley och hennes 59,50 var personligt rekord med tre tiondelar. Fast hade tolfte tid sammanlagt.

Michelle Coleman strök sig från distansen liksom Hanna Rosvall på 200 meter ryggsim. De fokuserar i stället på sina kommande VM-uppgifter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.