Sjuksköterska ska ha mixtrat med barns morfin

En anställd på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala misstänks ha stulit och manipulerat medicin till barn. Arkivbild.
En anställd på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala misstänks ha stulit och manipulerat medicin till barn. Arkivbild.
BrottTT

En sjuksköterska på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala misstänks ha stulit morfin, och ersatt det med en verkningslös vätska.

Det är oerhört allvarligt, säger säkerhetschefen Fredrik Tedenlind till Sveriges Radio P4 Uppland.

Annons

Annons

Akademiska sjukhuset i Uppsala misstänker att en sjuksköterska på barnsjukhuset stulit morfin, tänkt att lindra smärtan hos svårt sjuka eller skadade barn.

En stöld i sig är allvarlig, men det här är extra allvarligt tycker jag i och med att man manipulerat vätskan i själva läkemedel som är till för patienter, säger säkerhetschefen Fredrik Tedenlind till Sveriges Radio P4 Uppland .

Stölderna upptäcktes i september och polisanmäldes. Men polisen lade ned sin förundersökning.

Sjukhuset valde att gå vidare med en intern utredning, där man gick igenom loggar till de låsta rum där läkemedlet förvaras, och kartlade vilka som arbetade vid de tillfällen som morfinet ska ha stulits.

Misstankarna pekade mot en sjuksköterska från ett bemanningsföretag. Hen arbetar inte längre kvar på sjukhuset och nekar till anklagelserna, uppger Upsala Nya Tidning .

Vi anser att vi har tillräckligt stark bevisning mot den här personen, men helt säkert vet vi inte. Vi har lämnat över de här uppgifterna till polisen, säger Tedenlind till tidningen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons