A-
A+

"Ska till Sevilla och göra en jäkligt bra match"

Alexander Isak under samlingen i Båstad.
Alexander Isak under samlingen i Båstad.
FotbollTT

En succéartad säsong i La Liga är över.

Nu har Alexander Isak siktet inställt på svenska framgångar i fotbolls-EM.

Jag är redo att starta, absolut, säger han.

Annons

Annons

Det är en fin säsong Alexander Isak har i ryggen.

Efter uppehållet har han varit helgjuten i Real Sociedads startelva och den 21-årige anfallaren har tackat för förtroendet i form av 17 ligamål – en fullträff mer än Zlatan Ibrahimovic gjorde för Barcelona säsongen 2009–2010.

Därmed är Isak den svensk som har gjort flest mål under en La Liga-säsong.

Det är klart att det är roligt att skriva historia på ett sådant sätt, men det var inte så att jag gick ut för att göra mål för att slå rekordet. Jag vill göra mål varje match för det är mitt jobb. Sådana rekord är roligt i efterhand och sådant som man kan se tillbaka på när man lägger av, säger han.

"Var lite bitter på bussen"

Men rekordmålet tillkom inte helt utan kontroverser. Först bedömdes Isak vara målskytt innan det ändrades till självmål – för att till slut ändras tillbaka.

Jag var lite bitter där på bussen men sedan ändrade de det, säger han.

Nu är han på plats i Båstad efter en säsong där han känner att han har tagit stora kliv.

Jag har utvecklats mycket och är en etablerad spelare. Jag är absolut redo för det här mästerskapet.

Han menar att han är i bra form och avslutade säsongen med att starta mer eller mindre varje match för sitt Real Sociedad.

Jag avslutade väldigt starkt och jag utvecklas hela tiden och har gjort det den här säsongen. Jag känner mig väldigt bra, säger han.

Annons

Annons

Trivs i Sociedad

Isaks framfart har naturlig nog väckt intresse från större klubbar än Sociedad. Det försöker klubben parera med att redan nu förlänga det kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024.

Jag tänker inte så mycket på det. De vet att jag är väldigt nöjd med klubben och trivs väldigt bra. Hur det blir nästa säsonger får vi se. Jag har sagt till dem att mitt fulla fokus är landslaget just nu, säger Isak.

Mittbacksveteranen Sergio Ramos ratades överraskande och fick inte plats i Spaniens EM-trupp, något Isak förstås har noterat.

Det är många ganska nya spelare jämfört med tidigare mästerskap. Det är många duktiga spelare från La Liga som har gjort en bra säsong.
Spanien är Spanien och förstås favorit, men vi har goda chanser. Vi ska åka ned till Sevilla och göra en jäkligt bra match, säger Alexander Isak.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!