A-
A+

Skada stör Djokovic: "Inte bra alls"

Novak Djokovic tog sig vidare i Australian Open trots ett antal störningsmoment.
Novak Djokovic tog sig vidare i Australian Open trots ett antal störningsmoment.
TennisTT

En gapig åskådare fick Novak Djokovic ur balans.

En krånglande baksida riskerar att sätta stopp för hans fortsatta jakt på Australian Open-titeln.

Ärligt talat känns det inte alls bra, säger den serbiske tennisstjärnan efter att ha gått vidare till den tredje omgången.

Annons

Annons

Novak Djokovic stretchar baksidan av det vänstra låret under torsdagens match mot Enzo Couacaud.
Novak Djokovic stretchar baksidan av det vänstra låret under torsdagens match mot Enzo Couacaud.

Turneringens två toppseedade spelare Rafael Nadal och Casper Ruud är redan utslagna. Novak Djokovic kan fortfarande ta hem årets upplaga av Australian Open.

Men serben, som jagar sin 22:a grand slam-titel, har en del bekymmer.

Framför allt: Ska kroppen hålla turneringen igenom?

Ber till Gud – och fystränaren

Ärligt talat är det inte bra alls. Men jag får ta det dag för dag. Det kändes bättre i förra matchen än det gjorde nu. Så nu är det upp till Gud, och min fystränare, att hjälpa mig. Jag hoppas att jag kan hinna bli redo till nästa match, säger Djokovic i intervjun i Discovery+ efter torsdagens match.

Djokovic besegrade till slut kvalspelaren Enzo Couacaud, Frankrike, med 3–1 i set (6–1, 6–7, 6–2, 6–0). Det var Djokovics 23:e raka seger i Australian Open, som han vunnit nio gånger tidigare.

Men under matchen blev det uppenbart att allt inte står rätt till med serbens vänstra baksida av låret.

Den 35-årige tennisikonen tvingades flera gånger stretcha låret och tog också en medicinsk timeout i andra set för att få ordningen på saken. Djokovic förlorade sedan setet, men lyckades ändå knyta ihop säcken till slut.

Annons

Annons

"Full från första poängen"

Detta trots att det fanns fler störningsmoment på centercourten. En åskådare störde Novak Djokovic så mycket att han försökte få domaren att kasta ut distraktionen på läktaren.

Han har varit stupfull från första poängen och provocerat mig. Vad tänker du göra åt saken? Varför ser du inte till att han förs ut från arenan?, frågade Djokovic med riktning mot domaren, skriver AFP.

Även om både skadan och publiken skulle bråka mindre i nästa omgång, väntar en tuff utmaning för Djokovic. På andra sidan nätet står 27:e-rankade bulgaren Grigori Dimitrov, som imponerade i sin match. Dimitrov slog en annan serb, Laslo Djere, i tre raka set, 6–3, 6–2, 6–0.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.