Skadedrabbat Liverpool underskattar inte Midtjylland

Ett skadedrabbat Liverpool tar sig an Midtjylland i Champions League. Arkivbild.
Ett skadedrabbat Liverpool tar sig an Midtjylland i Champions League. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Liverpool ser ut att sakna flera tongivande spelare till Champions League-mötet med Midtjylland. Tränaren Jürgen Klopp vill dock helst fokusera på danskarna.

De har förtjänat sin plats att vara här, säger han på presskonferensen inför mötet.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

De danska ligamästarna Midtjylland fick en rejäl lektion av Atalanta i den första gruppspelsmatchen av Champions League i förra veckan. Italienarna vann till slut med 4–0 på dansk mark.

Nu väntar ett än svårare uppdrag: Liverpool på Anfield under tisdagen.

Jürgen Klopp anser dock att Midtjyllands resultat mot Atalanta inte speglade den matchen.

De är riktigt bra. 4–0 mot Atalanta var inte 4–0. Det var resultatet, men det såg inte ut så i matchen. De har en tydlig plan. Vi har också en tydlig plan, men som är anpassningsbar. Vi måste ta många bra beslut och visa att vi är redo för en ordentlig fajt. Vi ser inte Midtjylland som en liten klubb eftersom de har förtjänat sin plats att vara här, säger tysken.

Liverpool besegrade i sin tur Ajax med 1–0 i Amsterdam. Men till tisdagens match ser Klopp ut att få klara sig utan en hel drös av spelare.

Mittfältarna Thiago Alcantara, Naby Keita samt mittbacken Joel Matip är stora frågetecken och lär mest troligt inte komma till spel. Försvarschefen Virgil van Dijk dras med en knäskada och kan vara borta säsongen ut.

I Midtjylland återfinns svenskduon Jens Cajuste och Joel Andersson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons