Skånederby flyttas – Malmö vill stänga ligan

Sedan ett antal spelare och ledare i SHL-klubben Rögle testats positivt för covid-19 skjuts tisdagens hemmamatch mot Malmö upp. Arkivbild.
Sedan ett antal spelare och ledare i SHL-klubben Rögle testats positivt för covid-19 skjuts tisdagens hemmamatch mot Malmö upp. Arkivbild.
IshockeyTT

Tisdagens Skånederby i SHL skjuts upp på grund av covidfall i Rögle. Nu vill Malmös sportchef att man stänger ligan för nedflyttning.

Världen står i brand, säger Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Annons

Annons

Det var under söndagen som personer i Rögles A-trupp uppvisade symptom och före en inplanerad träning på måndagen testades samtliga i truppen. Ett antal personer visade sig då ha covid-19.

"Tills vidare ställs all verksamhet i A-laget in och vi vet i nuläget inte när vi kommer att ha återsamling igen och får återkomma när vi har mer information", säger klubbens fysioterapeut Christopher Alvengrip.

Nu går Malmö Redhawks sportchef ut och säger att han vill att SHL stängs för nedflyttning denna säsong.

Jag gillar den svenska modellen med ned- och uppflyttning, men världen står i brand, säger Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Sportchefen är orolig för klubbarnas ekonomi.

Vi vet att det blir ännu tuffare ekonomiskt nästa säsong i SHL. Med sponsorer och kostnader. Fortsätter det här, då anser vi att stänga ligan hade dämpat rädslan. Det här skapar ingen ekonomisk trygghet, säger Patrik Sylvegård.

SHL-ishockeyn har haft en rad coronavirusfall under hösten. Förra veckan konstaterades tolv fall av covid-19 bland spelare och ledare i HV71 och tre av klubbens matcher har flyttats. Tidigare har klubbar som Luleå, Leksand, Linköping och Djurgården drabbats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons