-
+

Skellefteå vann elfte raka efter vändning

Skellefteås Rickard Hugg och Jonatan Berggren.
Skellefteås Rickard Hugg och Jonatan Berggren.
IshockeyTT

Ett tidigt underläge rubbade inte SHL:s just nu mest formstarka lag.

4–1 på bortaplan mot Oskarshamn innebär att Skellefteå nu endast är en seger ifrån att tangera sitt eget klubbrekord vad gäller antalet segrar i följd.

Annons

Annons

En morot för oss, säger lagkapten Oscar Möller.

Den första perioden blev en tät historia. Brian Cooper gav Oskarshamn ledningen, men sedan lyckades Skellefteås Jonathan Johnson hitta rätt och utjämna.

Jag är inte riktigt nöjd med vår första period, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare.

Skellefteåtränaren gladde sig desto mer över det han fick se sitt lag prestera efter den första periodpausen. Tuomas Kiiskinen förvaltade sitt skottläge på bästa sätt. En stund senare pricksköt lagkapten Oscar Möller snyggt in 3–1-pucken.

Roland (McKeown) lade in pucken till mig och jag kände att jag hade ett bra läge, den satt fint, säger Möller om sitt målskott i krysset.

Hugg avgjorde

Den tredje perioden blev till en ganska okomplicerad historia för Skellefteås vidkommande. Oskarshamn försökte flytta fram sina positioner och ta puckar mot mål, men småländsk effektivitet samt tillräcklig trafik framför motståndarkassen lyste med sin frånvaro denna afton. Skellefteås 4–1-mål, signerat av Rickard Hugg, stängde definitivt matchen.

Man får aldrig slappna av, det kan vända väldigt fort. Ett mål för dem och det hade blivit en helt annan match, säger Oscar Möller.

Oskarshamn är ett av fem lag i den täta bottenstriden där endast två poäng skiljer mellan slutspelsplats och tabellens sista plats. Skellefteå befinner sig i en annan del av nämnda tabell. Den långa raden av segrar har fört laget till den absoluta tabelltoppens närhet.

Vi har käkat upp lite av det försprång som lagen framför haft.

Annons

Annons

Hög kravbild

Den som spelar i en klubb som har sex raka SM-finaler, varav två guld, i hyfsat nära minne får finna sig i en ständig kravbild som handlar om toppstrid.

Det är ambitionen om man spelar här, säger Oscar Möller.

Skellefteås lagkapten har spelat elitishockey tillräckligt länge för att vara medveten om att genvägar inte existerar.

En match, en period och ett byte i taget, säger han.

Närmast väntar landslagsuppehåll. Därefter tar Skellefteå sig an Örebro på bortaplan med möjlighet att tangera klubbrekordet på tolv raka segrar i högsta serien.

Vi har kämpat hårt för vinsterna. Totalt sett tycker jag att vi har spelat bra hela säsongen, men nu lyckas vi även hitta målet, säger Stefan Klockare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss