A-
A+

Skellefteås femte raka seger – upp i topp

Skellefteås Jayce Hawryluk jublar efter sitt 5–2-mål borta mot Växjö. Skellefteå vann med 6–3.
Skellefteås Jayce Hawryluk jublar efter sitt 5–2-mål borta mot Växjö. Skellefteå vann med 6–3.
IshockeyTT

Skellefteå har hittat formen. I stormötet med Växjö på bortais kom femte raka segern (6–3) i SHL efter en effektiv insats – och laget toppar nu tabellen.

Annons

Annons

Visst, det blev 2–4 borta mot Tappara i CHL i tisdags och avancemang från gruppspelet med ett nödrop. Men i SHL är Skellefteå oslagbart för tillfället, och mot Växjö kom alltså femte raka segern under nye tränaren Robert Ohlsson, vars lag klev upp i tidig tabelltopp när Frölunda hemmaföll mot Rögle (2–3).

Skellefteå sköt visserligen bara 13 skott, jämfört med Växjös 19 – men var rejält effektivt.

Jag är speciellt nöjd med att vi gör tre ganska bra perioder, sade backstjärnan Oskar Nilsson, som svarade för en assist, till C More.
Tycker vi är intensiva, tycker vi är ödmjuka – ja, försöker jobba på det vi är bra på, och det tycker jag att vi lyckas med i dag. Långa anfall och hårt jobb, fortsatte 30-åringen, som gör sin andra säsong i Skellefteå.

"Lite längre fram"

Nilsson fick frågan vad som är skillnaden mellan Skellefteå den här säsongen, under tidigare nämnda nya huvudtränaren Robert Ohlsson och dito nya assisterande tränaren Pierre Johnsson – endast Andreas Falk är kvar jämfört med förra säsongen.

Tycker vi ligger lite längre fram än vad vi gjorde i början av förra säsongen. Vi har jobbat otroligt mycket med försvarsspel, jag tycker Pierre kommer in med en noggrannhet i egen zon som ... ja, vi verkar ju lyssna, i alla fall, sade Nilsson med ett skratt.

I Växjö handlade mycket om stjärnduon Richard Gynge och Robert Rosén, som svarade för tre (2+1) respektive två (0+2) poäng – och nu är etta respektive tvåa i poängligan. Men mot Skellefteå räckte det inte till några poäng för Växjös del.

Annons

Annons

17-årig matchhjälte

I övrigt från torsdagens SHL:

+ Bottenlaget Linköping tog säsongens andra trepoängare genom att 4–3-besegra Malmö på hemmais. Blott 17-årige centern Filip Bystedt blev stor matchhjälte med sitt första SHL-mål någonsin.

+ Oskarshamn tog andra raka segern via klara 4–1 borta mot Färjestad. Lagkaptenen Jonas Engström satte säsongens första mål för gästerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.