A-
A+

Skellefteås finaldröm lever: Otrolig karaktär

Skellefteå krigade till sig en viktig seger.
Skellefteå krigade till sig en viktig seger.
IshockeyTT

Skellefteå var piskat att vinna den tredje semifinalen mot Rögle och man gjorde det.

Trots en tung Rögleanstormning på slutet kunde västerbottningarna hålla undan och vinna en tät match med 4–1 – men Rögle har fortfarande matchboll.

Fruktansvärt skönt såklart. En rolig match där vi kom in och visade att vi ville vinna. Skönt också att sätta två mål i powerplay, säger Skellefteås NHL-återvändare Pär Lindholm.

Annons

Annons

Annons

Annons

Skellefteås spel i numerärt överläge har varit uselt i både kvarts- och semifinalspelet. Ända till nu.

På sina två första försök i powerplay gjorde hemmalaget två mål den här gången, att jämföra med ett enda mål på 29 försök dessförinnan.

Ska man komma till final måste man ha special teams som fungerar. I dag kan man nog säga att vårt powerplay avgjorde, säger Skellefteåtränaren Andreas Falk.

Spelet med en man mer på isen var nu betydligt snabbare än tidigare och Rögle hade stora problem att hänga med när Skellefteå flyttade runt pucken.

Melker Karlsson gjorde 1–0 på styrning och Niclas Burström lyfte in 2–0 på en målvaktsretur, båda målen i början av den första perioden och båda i numerärt överläge.

Rögles utvisningar fortsatte att dugga tätt men efter de båda inledande målen gick Skellefteås powerplayspel betydligt trögare.

Everberg utgick

Såväl den unge stjärnbacken Moritz Seider som forwarden Daniel Zaar saknades i Rögle, där dessutom Dennis Everberg tvingades att kliva av mitt i öppningsperioden efter en crosschecking över armen.

Vi fick inte starten vi ville ha. Det kostade oss utvisningarna och två mål bakåt. Men vi kämpade oss tillbaka och hade flera chanser att kvittera. Nu gör vi oss klara för i morgon, säger Rögletränaren Cam Abbott, som inte hade några kommentarer kring sina skadade toppspelare.

Hans lag kom igen starkt i mittenperioden. Plötsligt började man känna igen skåningarnas fysiska spel, man låg tätare på motståndarna och pendeln som i början svängde kraftigt åt västerbottniskt håll vände nu söderut mot Skåne till.

Annons

Annons

"Lyfter oss"

En galen Skellefteåpassning i egen zon ledde fram till Adam Tambellinis reducering till 2–1 mitt i den andra perioden och plötsligt hade Rögle fått tillbaka finaldoften i näsborrarna på allvar.

Den togs bort av Jesper Frödéns 3–1 i ett av få hemmaanfall på slutet. Joakim Lindström punkterade matchen i tom bur.

Nu väntar en ny måstematch på tisdagen för Skellefteå.

Karaktären i vårt lag är otrolig. När vi väl får kniven på strupen lyfter vi oss. Förhoppningsvis kan vi göra det i morgon också, säger Pär Lindholm.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr