A-
A+

Sköts i huvudet – man jagas för mordförsök

Polisen söker efter en man i 20-årsåldern, som är skäligen misstänkt för mordförsök på en tonårspojke i Linköping. Arkivbild.
Polisen söker efter en man i 20-årsåldern, som är skäligen misstänkt för mordförsök på en tonårspojke i Linköping. Arkivbild.
BrottTT

Polisen söker efter en man i 20-årsåldern som är anhållen i sin frånvaro efter en skottlossning i Linköping, där en 17-årig pojke sköts i huvudet.

Vi letar intensivt efter honom just nu, säger Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping.

Annons

Annons

Polisen larmades om den skadade pojken vid 18-tiden på onsdagen, han hittades inomhus på ett hotell i Linköping.

Det skiljer sig från andra tidigare skjutningar här i Linköping i och med att det sker inomhus och inte heller i något av våra brottsutsatta områden, så på det sättet sticker det ut, säger Ann-Christine Rehnström.

Hon kan inte uttala sig om skadeläget för pojken, utan hänvisar den frågan till sjukvården. En man i 20-årsåldern anhölls under gårdagen i sin frånvaro av åklagare, skäligen misstänkt för mordförsök. Han hade torsdagsförmiddagen ännu inte hittats.

Tio skjutningar

TT: Vad leder er mot honom?

Bra polisiära åtgärder på platsen där det både säkrades spår och inhämtades filmer från övervakningskameror, som gör att vi hittat en person som är anhållen i sin frånvaro av åklagaren.

Linköping har drabbats av flera skottlossningar under året, enligt Corren är detta den tionde skjutningen sedan april. Totalt har fyra personer dödats.

Polisen utreder en gängkoppling till onsdagens skottlossning.

Vi har ju vår pågående konflikt mellan två eller fler kriminella nätverk i Linköping sedan flera år tillbaka och det är klart att det är en hypotes även i den här utredningen. Men det här sticker som sagt lite ut, så vi får se om den hör ihop med tidigare händelser i Linköping. Utredningen får visa det, säger Ann-Christine Rehnström.

Annons

Annons

Kända för polisen

Både 17-åringen och den misstänkte mannen är kända av polisen sedan tidigare, enligt Renström.

TT: Är det från den här konfliktmiljön de är kända för er?

Jag skulle säga att vi generellt har god koll på våra kriminella nätverk i Linköping. Det är sällan när det sker en skjutning som vi blir förvånade över vilka som är inblandade.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.