A-
A+

Skottheim flygs in till VM: "Är redo"

Johanna Skottheim flygs in till VM. Arkivbild.
Johanna Skottheim flygs in till VM. Arkivbild.
SkidskytteTT:s utsända i Oberhof

Elvira Öberg är fortsatt krasslig.

Då agerar landslagsledningen och kallar in Johanna Skottheim som reserv till skidskytte-VM i Oberhof.

Samtidigt paras Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg ihop i torsdagens singelmixedstafett.

Annons

Annons

Landslagstränaren Johannes Lukas meddelade efter onsdagens distanslopp att Elvira Öberg är fortsatt krasslig. Därför väljer man att flyga in Johanna Skottheim som reserv inför de avslutande tävlingarna i skidskytte-VM i tyska Oberhof.

Elvira mår lite bättre än i går, men är fortfarande inte helt hundra så vi har bestämt oss för att skicka hit Johanna Skottheim som reserv. Stina Nilsson kände sig inte helt bra i dag, det har vi haft på känn sista dagarna att något inte är helt hundra. Men Johanna är redo, säger Johannes Lukas.

Samtidigt står det nu klart att det blir som väntat. Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg paras ihop i torsdagens singelmixedstafett.

Klart jag vill utnyttja formen jag är i, som det känns nu har jag inget att förlora. Det kommer blir en spännande tävling i morgon, bara jag lyckas ladda om ordentligt och fylla på med energi, säger Hanna Öberg.

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson har kört alla singelmixedstafetter för Sverige i VM. Grenen har funnits med sedan 2019 och resultatraden har varit brons, fjärdeplats, brons.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.