A-
A+

Skrällen: Lämnar Barcelona för Mexiko

Jennifer Hermoso lämnar Spanien och Barcelona för Mexiko och Pachuca. Arkivbild.
Jennifer Hermoso lämnar Spanien och Barcelona för Mexiko och Pachuca. Arkivbild.
FotbollTT

Fotbollsstjärnan Jennifer Hermosos tid i Europa är över.

32-åringen lämnar storlaget Barcelona för spel i den mexikanska ligan och klubben Pachuca.

Annons

Annons

Jennifer Hermoso är ett av fotbollsvärldens allra största namn. Hon är den spelare som gjort flest mål för både Barcelona och det spanska landslaget genom tiderna. På det kan hon lägga till sju ligatitlar och en Champions League-trofé på meritlistan.

I den senaste Ballon d'Or-omröstningen slutade Hermoso tvåa efter lagkamraten Alexia Putellas. På sin Instagram bekräftar nu Hermoso att hennes tid i Barcelona har kommit till sitt slut.

"Under all min tid här har jag lärt mig massor, jag har gråtit, jag har fallit många gånger. Jag har haft underbara stunder, att kunna vinna allt med den här tröjan är något jag alltid kommer att ta med mig. Det finns mycket kvar att uppnå, att njuta av och nu är det dags för nya äventyr", skriver hon.

Nu bär flyttlasset av till Mexiko där spel i klubben Pachuca, vars damlag grundades för sex år sedan i samband med bildandet av den mexikanska ligan, väntar. Utöver Barcelona har Jennifer Hermoso även representerat klubbar som Rayo Vallecano, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain och Tyresö.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.