"Skulle vara nöjd att ha Granen tillbaka i full form"

Andreas Granqvist och Janne Andersson. Arkivbild.
Andreas Granqvist och Janne Andersson. Arkivbild.
FotbollLissabon, TT:s utsände

Andreas Granqvist går fortfarande skadad hemma i Helsingborg.

Men Janne Andersson hoppas att han kan komma tillbaka i blågult.

Det är klart att om vi får tillbaka "Granen" i full form som han varit tidigare skulle jag vara nöjd, säger förbundskaptenen.

Annons

Annons

Sveriges Robin Quaison och Pontus Jansson deppar efter att Portugal gjort mål.
Sveriges Robin Quaison och Pontus Jansson deppar efter att Portugal gjort mål.

Pontus Jansson har bildat mittbackspar med Victor Lindelöf under hela Nations League-hösten. Det har gett blågult fyra raka förluster mot Portugal två gånger om, samt mot Kroatien och Frankrike.

Brentfordspelaren var olycklig både mot Kroatien i söndags och i Lissabon mot Portugal under onsdagskvällen när han kom snett i ett par situationer som resulterade i mål för hemmalaget.

Ingen aning, jag får kolla på det och analysera det. Ingen aning, svarade Jansson på frågan vad han skulle ha velat ändra på i sin insats.

Kontrade ut Sverige

Sverige provade ett högre utgångsläge i backlinjen och pressade portugiserna högt upp i banan. Vågat och kanske lite naivt, erkände Janne Andersson efteråt.

Vårt försvarsspel håller generellt på den här nivån. Men i dag släpper vi till lite enkla mål. Där håller det inte i dag. Där måste vi ha en bättre balans i vårt lag. Det ser alla. Sedan finns det många detaljer som är bra. De kontrar ut oss, de spelar inte ut oss.

Lindelöf var inne på samma spår.

Vi måste kolla hur vi kan göra det bättre kollektivt. Det handlar inte bara om att spela där bak.

Annons

Annons

Saknar "Granen"

På presskonferensen fick Janne Andersson frågan om han saknar lagkaptenen Andreas Granqvist, 35, efter åtta insläppta mål på fyra matcher. Mittbacken går fortfarande skadad hemma i Helsingborg och har inte spelat fotboll sedan mitten på juni.

Ja, Andreas Granqvist i full form är en fantastiskt bra mittback som vi haft mycket glädje av i landslaget. Så det är självklart att jag hoppas han kommer tillbaka igen, säger förbundskaptenen och fortsätter.
Sedan ska jag inte säga att jag saknar honom konkret så att allt gått annorlunda om han varit med. De som gjorde det där ute i dag gjorde det så gott de kunde. Men det är klart att om "Granen" är tillbaka i full form som han varit tidigare skulle jag vara nöjd.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons