A-
A+

Slagsmålsspel i "League of legends" universum

Slagsmålsspelet som går under arbetsnamnet 'Project L' ska vara lätt att börja spela, men svårt att bemästra.
Slagsmålsspelet som går under arbetsnamnet "Project L" ska vara lätt att börja spela, men svårt att bemästra.
SpelTT

Amerikanska Riot Games fortsätter försöken att bredda sitt "League of legends"-universum. Ett slagsmålsspel med figurer från världen Runeterra är under utveckling.

Annons

Annons

Det populära esportspelet har fått avknoppningar både i form av Netflixserien "Arcane", popgruppen K/DA och andra spel i samma universum.

Ett av dem är "Project L", ett slagsmålsspel som presenterades 2019. Nu har skaparna gjort en uppdatering och berättar att det rör sig om ett 2D-spel där man använder sig av två olika kämpar, ett så kallat tag-system.

Esportsscenen verkar hägra och skaparna lovar att man kommer att dra nytta av Riots nätverksteknik som används i "Valorant" och "League of legends". Riot arbetar också på system som ska utse rättvisa segrare när någon i ilska lämnar en match i förtid.

"Vårt mål är att bygga ett slagsmålsspel av superhög kvalitet som fajtingspelsgemenskapen kan bli djupt investerad i, och spela i flera år eller till och med årtionden. Det tar tid att få rätt, och vi kommer inte att förhasta oss", säger regissören och producenten Tom Cannon i ett blogginlägg.

Något släppdatum är därför inte aktuellt, mer än att det dröjer till minst 2023.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.