A-
A+

Slavhandel och eurodance på Riksteatern

Alexandra Pascalidous bok 'Mammorna' blir teater på Riksteatern. Arkivbild.
Alexandra Pascalidous bok "Mammorna" blir teater på Riksteatern. Arkivbild.
TeaterTT

Transatlantisk slavhandel, eurodancemusik, sönderfallande perfekta familjer samt nattens fantasifoster är några av de ämnen som står på höstrepertoaren när Riksteatern välkomnar en efterlängtad publik.

Annons

Annons

Med internationell och nyskriven dramatik, dans, barnföreställningar, performancekonst och humoristisk koreografi hoppas man kunna locka en bred grupp besökare.

"En scenkonst för alla har aldrig varit viktigare än nu, särskilt efter pandemin. Trycket från arrangörerna var stort redan tidigare och nu även från publiken" säger Dritëro Kasapi, teaterchef på Riksteatern, i ett pressmeddelande.

Han gläds åt att intresset för repertoaren är lika stort för de oprövade, nyskrivna internationella och svenska produktionerna som för gästspelen.

Nyskrivet är viktigt eftersom det möjliggör nya sätt att berätta om vår verklighet. Det nyskrivna ger oss också möjlighet att vara samtida, säger han på en pressträff.

Alexandra Pascalidous bok "Mammorna" som blir teater och eurodanceföreställningen "Eufori" med Hampus Nessvold i huvudrollen är exempel på nyskrivna produktioner.

Riksteatern presenterar också koreografen Fredrik Quiñones första stora ensembleverk, "Darkwater", som beskrivs som ett drömlikt drama med dansen som kampens poesi. Dessutom är koreografen Stina Nyberg tillbaka med det nya dansverket "Luckynumbers".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!