-
+

SM-guld trots magproblem: "Ganska otroligt"

Anton Persson. Arkivbild.
Anton Persson. Arkivbild.
SkidorTT

Uppladdningen kunde inte ha varit mycket sämre. Trots det tog Anton Persson sitt första SM-guld i skidor i sprint.

Det är en väldig skräll, jag hade inte trott det, säger han till SVT.

Annons

Annons

Anton Persson tog hem SM-guldet i sprint på skid-SM i Borås. SK Bore-åkaren var snabbast i kvalet, vann sedan sina heat både i kvarts- och semifinal och var också starkast i finalen som han vann före Johan Häggström och Hugo Jacobsson.

Att han skulle ta sin första SM-medalj just den här dagen hade han inte trott.

Jag hade lite problem med magen så jag låg uppe och spydde hela natten i förrgår. Så det här var ganska otroligt, säger Persson till SVT.
Det känns otroligt bra. Men jag är nästan för trött för att vara glad just nu.

En som imponerade mycket i kvalet, men desto mindre i kvartsfinalen, var Björn Sandström. Efter att ha överraskat till och med sig själv med femte bästa tiden i prologen hann han bara köra några meter av sitt kvartsfinalheat innan han fällde sig själv, stod på näsan och med ett besviket utrop meddelade vad han tyckte om den saken.

Det var en riktig jävla barntabbe. Hördes mitt vrål eller? Aj då. Det gjorde lite ont i halsen också. Men jag sade inga könsord i alla fall, säger Sandström till TT.

Även Marcus Grate, som jagar en VM-plats, hade en motig dag. Grate ledde sin semifinal när han bröt staven. Och när han sedan misslyckades med att ta emot en reservstav från en ledare, var heatet liksom SM-dagen förstörd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss