A-
A+

Smakstart för Åberg i jakten på Ryder Cup-plats

Ludvig Åberg spelar bra igen.
Ludvig Åberg spelar bra igen.
GolfTT

Med bara några dagar kvar till uttagningen av Ryder Cup-laget fortsätter nya golfstjärnan Ludvig Åberg att imponera. Inför ögonen på två vicekaptener gick han första rundan i Schweiz på 64 slag.

Annons

Veckans Europatourtävling på Crans-sur-Sierre GC är den sista innan Luke Donald på måndag gör Europas lag komplett med sina sex kaptensval.

Alltmer talar för att Ludvig Åberg tar en plats i laget.

Efter sommarens succéstart som proffs på PGA-touren uppmanades svensken av Donald att komma hem till Europa och spela ett par tävlingar.

Förra veckan blev Åberg fyra i Tjeckien.

Nu rivstartade han tävlingen i Schweiz med fem birdies på de sex första hålen. Det blev en birdie till, på det sista hålet, och Åberg slutade dagen på 64 slag (sex under par). Den bogeyfria torsdagsrundan gjordes dessutom inför två av Luke Donalds vicekaptener, Nicolas Colsaerts och Edoardo Molinari, som har parats ihop med Åberg under de två första rundorna.

På eftermiddagen låg den 23-årige skåningen delad fyra, ett slag bakom topptrion Nacho Elvira, Spanien, Gavin Green, Malaysia, och John Axelsen, Danmark.

Ludvig Åberg avslutade amatörkarriären som världsetta i maj. Hittills har han som bäst slutat fyra på PGA-touren och trots ett fåtal tävlingar har han redan klättrat till plats 200 på världsrankningen.

Ryder Cup spelas i Rom 29 september-1 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.