A-
A+

Smittorekord smolk i nyårsbägaren i USA

Smittorekord i USA inför nyår.
Smittorekord i USA inför nyår.
USATT-AP

Drygt ett år efter det att covidvaccinen började rullas ut i USA har nu rekordmånga bekräftats smittade i landet. Men nyårsplanerna i New York fortsätter.

Annons

Annons

Antalet nya fall har mer än fördubblats på två veckor i USA, med fler än 265 000 fall i genomsnitt de senaste dagarna, enligt Johns Hopkins-universitetet.

Landets främsta smittskyddsexpert Anthony Fauci säger att det inte finns någon anledning att ställa in hemmafester kring nyår för vaccinerade.

Men större nyårskalas avråder han från.

Om du planerar att gå till en nyårsfest med 40–50 personer, med allt och lite därtill, och alla pussas och kramas och önskar varandra gott nytt år, då skulle jag starkt rekommendera att inte göra det i år, säger han.

Landets mest berömda nyårsfirande, på Times Square i New York, ser däremot ut att hållas som planerat, trots uppmaningar från en del smittskyddsexperter om att blåsa av det.

Nuvarande borgmästaren Bill de Blasio har dock vägrat, men gått med på att begränsa antalet närvarande från de vanliga 58 000 till 15 000, med krav på munskydd och vaccinbevis.

Någon gång efter tolvslaget ska stadens nya borgmästare Eric Adams sväras in där.

"Times Square har länge varit synonymt med nyår – en plats för spänning, förnyelse och framtidshopp", säger han i ett uttalande, enligt The New York Times.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.