A-
A+

Snabba puckar för årets Diggiloo

Tolv artister medverkar på årets Diggiloo-turné, däribland Tusse, Jessica Andersson och David Lindgren. Pressbild.
Tolv artister medverkar på årets Diggiloo-turné, däribland Tusse, Jessica Andersson och David Lindgren. Pressbild.
MusikTT

Tolv artister, sjutton städer. Nu går startskottet för sommarens största musikturné Diggiloo.

Stämningen är på topp, säger Diggiloo-debutanten Tusse.

Annons

Annons

Några av artisterna som följer med på årets Diggiloo-turné: Tommy Nilsson, David Lindgren, Tusse, Mariette, Jessica Andersson och Magnus Carlsson. Pressbild.
Några av artisterna som följer med på årets Diggiloo-turné: Tommy Nilsson, David Lindgren, Tusse, Mariette, Jessica Andersson och Magnus Carlsson. Pressbild.

Framtiden för årets Diggiloo såg länge oklar ut, men så fort restriktionerna lättade sattes turnémaskineriet i rullning. Artister värvades, datum spikades, och den repetitionsperiod som i vanliga fall pågår i månader komprimerades till ett par veckor.

Det har varit snabba puckar och korvstoppning deluxe, men nu har vi koll. Det ska bli så roligt att få komma ut på turné igen, säger David Lindgren.

Tillsammans med kollegan Sarah Dawn Finer har han i uppgift att guida publiken genom showen, vars tolv artister i år bjuder på flera medleys, nya och gamla låtar, humor och hyllningar till bland andra Marie Fredriksson och Peps Persson.

Det känns som en bra blandning. Jag tror att folk kommer att både skratta och bli berörda.

Från pyjamas till högklackat

Jessica Andersson, som i våras deltog i Melodifestivalen med låten "Horizon", har varit en återkommande Diggiloo-artist sedan konceptets premiärsommar 2003.

Ibland kommer det kommentarer om att Diggiloo borde byta ut artisterna, och då syftar de nog på mig. Men jag bryr mig inte. Jag fortsätter att tacka ja för att det här är så himla roligt, säger hon.

Samtidigt, fortsätter hon, innebär steget från hemmaliv i pyjamas till månadslång turné "en stor omställning".

Jag har ju inte använt högklackade skor på över ett år. Men jag börjar känna mig hemma.

Hon tror att Diggiloo-premiären i Ronneby kommer att bli känslosam. För henne förde pandemiperioden med sig ett slags identitetskris.

Jag kände: Vem är jag om jag inte får stå på scen? Att vi nu får göra det här … Det är en tacksamhet som är svår att sätta ord på.

Annons

Annons

Tusses första turné

En nykomling bland Diggiloo-artisterna är Melodifestivalen-vinnaren Tusse. Han ser fram emot att för första gången få framföra sin Eurovisionlåt "Voices" inför en stor svensk publik.

Det här blir ju min första turné, mer eller mindre. Jag vet inte riktigt vad jag har kastat mig in i, efter Mello och två operationer, men det känns jättespännande, säger han.

Han beskriver de andra Diggiloo-artisterna som "legendarer inom svensk musik". Flera av dem har han lyssnat på sedan har var liten.

Det ska bli jäkligt kul att jobba med dem. Stämningen är på topp.

TT: Känner du att du har landat i din artistroll?

Inte landat, men börjat hitta. Jag vill etablera mig ännu mer.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!