-
+

Snöoväder stoppar leveranser av covidvaccin

Tyskt snöoväder försenar leveranserna av covidvaccin till Sverige. Arkivbild.
Tyskt snöoväder försenar leveranserna av covidvaccin till Sverige. Arkivbild.
CoronavaccinTT

Ett snöoväder i Tyskland har tillfälligt stoppat leveranser av Pfizers covidvaccin till Sverige. Flera svenska regioner är drabbade, rapporterar Dagens Medicin.

Annons

Annons

Vi har fått besked om att oväder i Tyskland har försenat flygplanen med läkemedelsföretaget Pfizers vaccinleveranser till Sverige. Vi fick beskedet i går morse och har fått ett liknande besked i dag, tisdag. Det senaste beskedet vi har fått är att flygen från Tyskland väntas landa på Arlanda tidigt i morgon bitti, säger Hans Sjöberg, chefapotekare på Akademiska sjukhuset i Uppsala, till tidningen.

Det är på Akademiska som Pfizers vaccin packas om och skickas ut till bland annat vårdcentraler och andra vaccinatörer i Uppsalaregionen.

För Uppsalas del innebär förseningarna att uppemot 500 vaccindoser inte har kunnat gå ut till de över 50-talet vaccineringsställena i regionen. Där har man i stället varit tvungen att boka om patienter till andra tider. Även andra regioner, exempelvis Dalarna, Norrbotten och Gotland, drabbas av uteblivna leveranser.

Kerstin Falck är ansvarig för samhällskontakter på Pfizer i Sverige:

Jag kan bara konfirmera att svåra väderförhållanden med hård vind, snöfall och minusgrader i östra Tyskland gör att vi haft förseningar av vissa leveranser av covid-19 vacciner till ett begränsat antal länder. För Sveriges del handlar det om ett begränsat antal förpackningar, säger hon till Dagens Medicin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss