A-
A+

Söderberg: "Ska bli ett vinnande lag"

Malmös Carl Söderberg jublar efter sitt 2–1-mål hemma mot Linköping. Malmö vann med 5–1.
Malmös Carl Söderberg jublar efter sitt 2–1-mål hemma mot Linköping. Malmö vann med 5–1.
IshockeyTT

Hemvändarna ska lyfta Malmö denna säsong.

Med Carl Söderberg och Magnus Pääjärvi i laget ska förlorarmentaliteten suddas bort.

Det kommer ge utdelning över tid, säger Söderberg, som satte två mål när Linköping besegrades med 5–1.

Annons

Annons

Forwarden Carl Söderberg vände hem till Malmö inför den här säsongen efter tio säsonger i NHL-klubbarna Boston, Colorado (två vändor), Arizona och Chicago. Innan han lämnade för Nordamerika vann han skytteligan i SHL med 31 mål – i Linköpingströjan.

När han ställdes mot sin gamla klubb i Malmö arena visade 36-åringen ingen nåd. Söderberg avgjorde matchen med två snabba mål inom loppet av knappt två minuter vid ställningen 1–1 i upptakten av den andra perioden.

Nio mål denna säsong

Som lag tycker jag att vi har spelat betydligt bättre när vi har fått utdelning. Det viktiga är väl att fortsätta göra det vi gör, dag efter dag. Inte felsöka för mycket. Man ska vara självkritisk, men vi gör väldigt mycket bra saker och det kommer att ge utdelning i det långa loppet, säger Söderberg efter 5–1-segern.

Söderberg är uppe i nio mål den här säsongen och är inte den ende hemvändaren i Malmö. Fredrik Händemark är tillbaka efter två säsonger i NHL och KHL och centern svarade för 5–1-målet i slutskedet av matchen.

Även Marcus Sylvegård är tillbaka efter två säsonger i Växjö och var noterad för elva poäng innan han för ett tag sedan blev skadad. Framför allt får dock Malmö inom kort en förstärkning i Magnus Pääjärvi, som vänt tillbaka till moderklubben efter tio säsonger i NHL och KHL.

Magnus är en otroligt skicklig hockeyspelare och tillför framför allt ytterligare stabilitet, och även bredd och spets i laget. Att det är en duktig hockeyspelare, den saken är klar och en otroligt ödmjuk spelare. Det kan man inte ha för många av i sitt lag, säger Malmötränaren Joakim Fagervall och uppger att Pääjärvi kan vara aktuell för spel kommande vecka.

Den nu 30-årige Pääjärvi slog igenom i Timrå innan han lämnade för Edmonton inför säsongen 2010–2011. Efter 34 poäng på 80 matcher under debutsäsongen fick han under stora delar av NHL-karriären varva spel i Edmonton, St Louis och Ottawa med perioder i klubbarnas farmarlag.

Jag har ju mött honom mycket i NHL. En extremt bra karaktär, säger Carl Söderberg.
Jag är väldigt imponerad över honom. Han kom in tidigt i NHL och gjorde det jättebra, och kämpade sedan på i väldigt många år där de flesta svenska spelarna hade gett upp. Men han körde vidare och det är jag grymt imponerad av. Det är jätteroligt att han är tillbaka och han har en fantastisk NHL-karriär, och han kanske kommer tillbaka (dit) till och med, fortsätter Söderberg.

Annons

Annons

Ta bort förlorarmentaliteten

TT: Ni har något intressant på gång i Malmö med alla hemvändare om ni får ihop det över tid?

Jag skulle väl säga att vi redan har fått ihop det och spelar bra hockey. Det kommer ge utdelning över tid, samtidigt är det ett lag som är vant vid att förlora och det kommer ta ett tag att vända den mentaliteten och bli ett vinnande lag.

Linköping höll jämna steg med Malmö i den första perioden, men annars var det skåningarna som dominerade.

De var bättre än oss i dag. Det var inget snack om det, säger tränaren Klas Östman.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.