A-
A+

Solbakken om lottningen: "Spännande"

Norges förbundskapten Ståle Solbakken tror att Norge kan slå Sverige i Nations League-gruppspelet. Arkivbild.
Norges förbundskapten Ståle Solbakken tror att Norge kan slå Sverige i Nations League-gruppspelet. Arkivbild.
FotbollTT-NTB

Sveriges grupp i Nations League är den tuffaste i b-ligan, enligt den norske förbundskaptenen Ståle Solbakken.

Det är Slovenien, Serbien, Sverige och Norge som möts i sommar.

Alla kan ta poäng mot vem som helst, säger han.

Annons

Annons

Under torsdagen lottades gruppspelet i Nations League 2022–2023. Sverige och Norge spelar i b-ligan, den näst högsta divisionen, och lottades i samma grupp. Där hamnade även Slovenien och Serbien.

Det är den klart bästa och mest spännande gruppen på b-nivån. Det är den tuffaste gruppen vi kunde ha fått, men det blir väldigt attraktiva matcher och bra för publiken, säger Solbakken till fotball.no.

Norge, som inte spelat i ett mästerskap sedan EM 2000, missade nyligen chansen att ta sig till VM. Men i Nations League har de möjlighet att slå alla i gruppen, säger Solbakken.

Vi har möjlighet att slå alla i enskilda matcher, samtidigt som de tror att de kan slå Norge. Det finns ingen match som vi med säkerhet kan säga att vi vinner eller förlorar.

Enligt den norske förbundskaptenen var Sverige det hårdaste motståndet man kunde få från seedningsnivå ett och Serbien det tuffaste från nivå fyra. Slovenien var kanske till och med det tuffaste motståndet från nivå tre också, säger han.

Janne Andersson var inne på samma spår. Han konstaterade på en presskonferens efter lottningen att Sverige ännu en gång ställs inför vad som verkar vara en tuff grupp på förhand.

Jag tror att det blir tuffa men roliga matcher, sade han.

Senast Norge och Sverige möttes var i EM-kvalet 2019. Då blev det två oavgjorda matcher, och till sist var det Sverige som tog sig vidare från gruppen. Norge försökte sig därför på EM-kvalificering via Nations League.

Men där var det Serbien som vann playoffsemifinalen och därmed krossade norrmännens EM-dröm.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.